Izvor: Kurir, 29.Mar.2015, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEMOKRATE U VELIKOM PROBLEMU: Dulićev stan zbog dugova DS ide na doboš

Razvojna banka Vojvodine u stečaju poslala je sudovima zahteve za plenidbu imovine pod hipotekom članova stranke

BEOGRAD - Razvojna banka Vojvodine u stečaju poslala je sudovima zahteve za plenidbu imovine funkcionera Demokratske stranke koju su stavili pod hipoteku zbog kredita koji je DS 2012. uzeo od RBV za predizbornu kampanju.

Tim povodom u sedištu demokrata u Beogradu u petak je održan sastanak kako bi se rešio problem u kome su se našli pojedini člnovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << DS, ali i cela stranka, kojoj je zbog nevraćenog kredita račun u blokadi.

Kako saznajemo, RBV je sudu u Subotici već dostavio tzv. rešenje o izvršenju, koje se odnosi na imovinu koju je pod hipoteku stavio funkcioner DS Oliver Dulić. Ukoliko sud prihvati rešenje, to bi praktično značilo da će založene Dulićeve nekretnine biti stavljene na javnu licitaciju, odnosno prodate. Ista sudbina čeka još desetak Dulićevih stranačkih kolega koji su svoju imovinu stavili pod hipoteku ako DS ne vrati novac koji od nje potražuje RBV.

Dugačak spisak

Osim Dulića, nekretnine su založili Dragan Đilas, bivši član DS Aleksandar Šapić, vojvođanski kadar DS Dušan Elezović i još nekoliko njihovih kolega.

Đilas i Šapić, međutim, nisu došli na pomenuti sastanak, kome je prisustvovao i advokat Nikola Šijan.

Dugovi od 40 miliona

Operativno, u rešavanju spora sa RBV uključeni su sekretar DS Milan Popović i Dušan Elezović. Popović nije odgovarao na pozive Kurira, a Elezović je samo poručio: „Ne razgovoram s vama.“

Izvor Kurira upućen u ovaj slučaj objašnjava da je predmet spora oko 40 miliona dinara.

- DS je od RBV uzeo 360 miliona dinara, a vratio 410. Pošto se kasnilo s otplatom kredita, bilo je zateznih kamata, pa RBV smatra da im se duguje još 40 miliona. I to je sad ono o čemu se pregovora s bankom kako bi se našlo rešenje kojim bi bile zadovoljne obe strane. U suprotnom, imovina pod hipotekom mogla bi da ode na doboš - kaže naš sagovornik.

Ko je šta založio

Dragan Đilas

stan od 90 kvadratnih metara u Beogradu

Dušan Elezović

stan od 80 kvadratnih metara u Novom Sadu
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Plenidba imovine preti Duliću, Šapiću, Đilasu, Elezoviću...

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2015

Razvojna banka Vojvodine u stečaju poslala je sudovima zahteve za plenidbu imovine funkcionera Demokratske stranke koju su stavili pod hipoteku zbog kredita koji je DS 2012. uzeo od RBV za predizbornu kampanju...Tim povodom u sedištu demokrata u Beogradu u petak je održan sastanak kako bi se rešio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.