Čeda radnicima duguje i po pet plata

Izvor: Blic, 05.Avg.2015, 06:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda radnicima duguje i po pet plata

Zaposleni u subotičkom „Agrohubu“ tvrde da im gazda Čedomir Jovanović, lider LDP, duguje i po pet plata, dok u toj firmi to negiraju.

Ištvan Bokor (59), bivši radnik „Agroposlova“ i „Agrohuba“, tvrdi da je zbog neisplaćenih zarada dao otkaz.

- Počeo sam da radim u „Agroposlovima“, gde je direktorka bila Jelena Jovanović, supruga Čedomira Jovanovića. Zarada je trebalo da mi bude 29.000 dinara, a prvu platu dobio sam u decembru. U januaru smo prestali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s radom jer nije bilo sirovina - kaže Bokor.

- Koliko znam, radnicima su isplaćene zarade. Za period kada mlin nije radio osnovana je firma „Agrohub“, napravila je ugovor sa „Fidelinkom“ i preuzela obavezu stare firme za radnike i to je isplaćeno. Tvrdnja da se nekome duguje pet zarada nije istinita - kaže Zoran Popović iz „Agrohuba“.

Čedomir Jovanović nije odgovorio na pitanja „Blica“ o tom slučaju.

Radnici su vraćeni na posao krajem februara. Rečeno im je da su „Agroposlovi“ u stečaju, da sve ostaje isto uključujući i korišćenje brenda „Fidelinka“, osim što se firma zove „Agrohub“ i vodeću funkciju preuzima Čedomir Jovanović, koji je i jedini vlasnik firme. Zaposleni ne žele da govore javno o neisplaćenim zaradama.

- Oni koji su dobili i dali otkaze u maju i junu nisu dobili ni dinara. Radnici u testari su dobili majsku, a u mlinu - martovsku platu. Niko nije dobio obračunske liste za decembar, januar i februar, a nisu nam dali ni poreske prijave za prošlu godinu. Agonija traje od prošle godine, a od 18. juna nemamo ni zdravstvene knjižice - tvrde radnici.

Oni su se obratili subotičkom ombudsmanu Zlatku Marosiuku, što potvrđuju i u Kancelariji zaštitnika građana.

- Ombudsman nam je rekao da je proverio njene navode i da su tačni. Rečeno nam je da je predmet u toku - kaže jedna od nezadovoljnih radnica.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čeda Jovanović radnicima duguje i po pet plata?

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2015

Zaposleni u subotičkom "Agrohubu" tvrde da im gazda Čedomir Jovanović, lider LDP, duguje i po pet plata, dok u toj firmi to negiraju...Ištvan Bokor 59-ogodišnji bivši radnik "Agroposlova" i "Agrohuba", tvrdi da je zbog neisplaćenih zarada dao otkaz. "Počeo sam da radim u "Agroposlovima", gde...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.