Bez proslave Dana Mladosti u Mini Jugi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez proslave "Dana Mladosti" u "Mini Jugi"

Za razliku od prethodnih, ove godine u četvrtoj "Mini Jugoslaviji", koja već 15 godina postoji na imanju Blaška Gabrića u Subotici, nije organizovana proslava "Dana mladosti" i rođendana Josipa Broza Tita.

Naime, raspada se i ova Jugoslavija, koja ima teritoriju od 3,5 hektara i broji 8.000 državljana. Ostaće bez dela svoje teritorije, tačnije Srbije, koja se prodaje zbog neizmerenog bankarskog kredita.

Blaško Gabrić objašnjava da mu banka "pleni Srbiju" jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegov kolega, kome je bio žirant za bankarski kredit u iznosu od 50.000 evra, nije vratio svoj dug i ističe da je spreman da se "i na sudu u Strazburu bori da Jugoslavija ostane celovita".

Uprkos tome, današnjem susretu gradana u Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu, prisustvuje i desetočlana delegacija iz Subotice.

Predstavnici Komunista Srbije i "Centra Tito" položiće cveće na grob druga Tita u "Kuci cveća" i izlivenu štafetu koja simbolizuje Suboticu, uz poruku da će ostati verni borbi protiv fašizma.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.