Ministar: Cene stanova moraju pasti

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2013, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Cene stanova moraju pasti

Ministar privrede Srbije Saša Radulović tvrdi da će tehnički problem s dodelom subvencija za stambene kredite biti rešen do početka sledeće sedmice. Rekao je i da će odmah nakon rešenja tog problema subvencije biti isplaćene svima kojima su odobrene.

Sada je već potpuno izvesno da za sledeću godinu Vlada nije predvidela sredstva za subvencionisanje stambenih kredita. Oni kojima su ovakvi krediti ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odobreni mogu da računaju na isplatu uskoro, kaže ministar privrede Saša Radulović.

- Do kraja godine neće biti prihvaćeni novi zahtevi za subvencionisane kredite, jer je novac planiran za ovu godinu potrošen. Za sledeću godinu, kaže ministar Radulović, nisu planirani.

Ministar ovu odluku obrazlaže motivom da sve treba da funkcioniše na tržišnim osnovama, pa tako i krediti.

Radulović je istakao da problem koji povlači subvencionisanje stambenih kredite jeste to da cene stanova ostaju visoke.

- Cene stanova moraju da padnu, prosto moraju da padnu i rate na stambene kredite za građane. To je opredeljenje Vlade, mora sve da funkcioniše na tržišnim uslovima. Priznaćete da čistačica iz Beograda i radnik iz Pirota, od svojih poreskih prihoda da subvencionišu kupovinu stanova onima koji imaju veća primanja - nekako nije u redu, smatra Radulović.

I agenti za prodaju nekretnina procenjuju da bi pad cena stanova trebalo da se nastavi i sledeće godine.
Pogledaj vesti o: Subvencionisani stambeni krediti

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sa ili bez subvencija, kupovine stanove jedva da ima

Izvor: Kamatica.com, 19.Dec.2013, 10:30

Sledeće godine neće biti subvencije za kupovinu stanova, to jest takozvanih subvencionisanih stambenih kredita. Da li zbog ukidanja subvencija ili nečeg drugog, ali cene nekretnina u Srbiji će u 2014. stagnirati, uz mogućnost da neznatno padnu, procenjuju domaći stručnjaci za nekretnine..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.