Medvedev i najviši državni dužnosnici o bankama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev i najviši državni dužnosnici o bankama

Ruski premijer Dmitrij Medvedev sazvao je sastanak najviših vladinih dužnosnika i predstavnika financijskog sektora kako bi raspravili mjere nužne za podršku bankarskom sustavu koji je u velikim problemima.

Sastanku prisustvuje i direktorica Centralne banke Elvira Nabiullina.

Jedna od tema biće kako zaštiti gradjane koji su uzimali stambene kredite u stranim valutama.

Medvedev je na kongresu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Ujedinjene Rusije u subotu 6.februara kazao da bi progam pomoći tražio i velike budjetske troškove.

Proteklog mjeseca iz vrha vlasti čuli su se prijedlozi da bi se trebalo razmisliti o prodaji državnih banaka kako bi se izbjegli problemi s obzirom na pad globalnih cjena nafte koje su utjecali na ekonomiju i uvele zemlju u recesiju.http://www.slobodnaevropa.org/content/putin-nece-promeniti-politiku-iako-ruska-ekonomija-tone/27532382.html

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.