Zamenik predsednika opštine podneo ostavku posle dva dana

Izvor: Blic, 14.Jun.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik predsednika opštine podneo ostavku posle dva dana

Trgovište - Tek izabrani zamenik predsednika opštine Trgovište Aleksandar Kolić podneo je neopozivu ostavku samo posle dva dana provedena na toj funkciji, uz obrazloženje da je to u skladu sa stavom najvišeg rukovodstva Demokratske stranke kojoj pripada.

Povod za novonastalu situaciju jeste činjenica da su odbornici opštine Trgovište za novog predsednika lokalnog parlamenta izabrali Nenada Krstića iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srpske napredne stranke.

Razloge Kolićeve ostavke objasnio je predsednik Gradskog odbora DS iz Vranja i doskorašnji narodni poslanik Goran Stefanović koji je rekao da je "Kolić postupio u skladu sa generalnom politikom stranke da na lokalu nigde ne pravimo koalicije sa SNS".

- Ostavku sam podneo u skladu sa stavom najvišeg rukovodstva stranke iz Beogradu. To je sve što mogu da vam kažem - bio je kratak Kolić u izjavi za Tanjug.

Novu vlast u opštini Trgovište oformili su DS sa šest, socijalisti sa pet i koalicija u kojoj su SNS i Reformistička stranka sa četiri mandata.

Novi predsednik opštine Radoslav Jordanović (SPS) kaže da se ostavkom Kolića odnosi u vlasti nisu promenile, jer su petorica odbornika iz DS, uključujući tu i novoizabranog potpredsednika Skupštine Bratislava Krstića.

- Smatram da je i posle ostavke Kolića, koalicija na vlasti stabilna jer imamo 14 od 25 mandata - rekao je Jordanović.

Jordanović je, takodje, izjavio da je novo rukovodstvo apsolutno svesno da sve svoje potencijale i energiju mora usmeriti ka ekonomskom jačanju nerazvijene opštine Trgovište.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podneo ostavku zbog koalicije DS - SNS

Izvor: Akter, 14.Jun.2012

Tek izabrani zamenik predsednika opštine Trgovište Aleksandar Kolić podneo je ostavku samo posle dva dana provedena na toj funkciji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.