Vujović najverovatniji premijer Srbije

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović najverovatniji premijer Srbije

Ministar finansija Dušan Vujović ima najviše šanse da zameni premijera Aleksandra Vučića na toj funkciji, saznaje list Danas od izvora iz SNS.

Sagovornici lista Danas ističu da je Vujović "najozbiljniji kandidat jer je tehnokrata, ugledni ekonomista", kao i da bi se njegovim izborom "sprečio sukob suprotstavljenih frakcija u SNS-u".

"Dušan Vujović bi bio najbezbolnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rešenje. On ima izuzetnu reputaciju kao stručan, stamen, pouzdan i praktičan čovek", komentarišu izvori Danasa.

Ipak, kako se navodi, nije otpisan ni aktuelni šef srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Ivica Dačić kada je o Vučićevom "nasledniku" na premijerskom položaju reč. U tom kontekstu, navodi se da je Dačić "veoma koristan Vučiću", kao i da je značajno to što je pozvao birače socijalista da podrže Aleksandra Vučića u "predsedničkoj trci".

"Pojedini krugovi na Zapadu ne bi bili oduševljeni kada bi Dačić seo u Vučićevu fotelju, budući da lider socijalista ima bliske političke veze sa Rusijom, ali on je, za razliku od Tomislava Nikolića, spreman da više balansira između Brisela i Moskve, pa se smatra boljim rešenjem od Nikolića, koji je izrazito proruski orijentisan i kao takav nije nimalo omiljen u briselskim i berlinskim krugovima", tvrde sagovornici Danasa.

Kao potencijalni kandidati za premijersku poziciju pominju se još i Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, ali i Ana Brnabić.

Autor: Danas

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.