Vučića branimo delima

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučića branimo delima

Saradnici lidera naprednjaka povodom zamerki da ćute tokom hajke na predsednika. Zorana Mihajlović: Izjavama se ne dokazuje poštovanje SVAKO od nas zna koliko iskreno nešto radi. Ne merim se sa drugima i mogu samo za sebe da kažem da sve što radim, radim odgovorno, bez foliranja. Kao što ne mislim da izjavama za medije treba da dokazujem svoje mišljenje i poštovanje prema čoveku sa kojim radim. Ovako potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović komentariše izjavu predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Republike i lidera SNS da su samo retki pojedinci iz njegove i partnerskih stranaka javno stali u njegovu zaštitu od napada u jednom tabloidu. Vučić je kazao da su samo presednica Skupštine Maja Gojković, ministar policije Nebojša Stefanović, poslanik SNS Vladimir Đukanović i predsednik PS Aleksandar Vulin javno stali na njegovu stranu, a da ostale nije čuo da su se oglasili. Iako nije među onima koje je Vučić izdvojio, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević smatra da se kritika ne odnosi na njega: - Nisam se prepoznao u tome. Dovoljno je pogledati dnevnu štampu u prethodne 3-4 nedelje. Ali, Vučić je u pravu i razumem njegovu razočaranost. Mnogi žive na račun njegove popularnosti, ali im ne pada napamet da mu pomognu, ili podrže na bilo koji način. Sličan odgovor daju i Vučićevi koalicioni partneri. Ištvan Pastor, lider SVM i predsednik Skupštine Vojvodine, kaže da je dosad bio korektan koalicioni partner, kao i da ubuduće ima nameru da ostane takav i da se pridržava svih dogovora. - Razumem gnev predsednika Vučića jer je u našem medijskom prostoru nastalo potpuno ludilo i političari se napadaju po svim frontovima. - kaže Pastor za "Novosti". - I lično sam proteklih godina imao sličnu situaciju kad se moja majka, koja ima 84 godine, susrela sa video-snimkom na kome sam ja bio prikazivan kao Hitler. To su situacije koje nemaju veze sa politikom, nego ciljaju čoveka i žele da unište njega kao pojedinca i njegovo najbliže okruženje. Pastor kaže da političari moraju da budu spremni da trpe više od drugih ljudi, ali se mora znati ispod kog nivoa ne sme da se ide: - Ako se ta linija ne povuče, čitavom društvu neće biti dobro. LjAJIĆ: DOKAZANO POTPREDSEDNIK Vlade Rasim Ljajić kaže da je podrška njegove stranke predsedniku Vučiću nedvosmislena: - To smo više puta dokazali i na izborima, kad smo u teškim okolnostima obezbeđivali značajan broj glasova, a podrška nikad nije izostala za reforme koje Vučić sprovodi. Nikad se nije desilo da naši poslanici ne glasaju za predloge većine. Time se pokazuje lojalnost i solidarnost. Ljajić kaže da je SPDS i sada na strani Vučića: - I ranije smo govorili da će revolveraška tabloidizacija medijskog prostora napraviti neprocenjivu štetu za srpsko društvo.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vulin o napadima na Vučića: Preuzmite na sebe deo mržnje i laži

Izvor: Večernje novosti, 27.Jul.2017, 12:15

Povodom napada na predsednika Srbije, ministar Aleksandar Vulin poručuje funkcionerima vladajuće koalicije PREDSEDNIK se brani i političkom borbom i radom u resoru za koji sam odgovoran. Jedno bez drugog ne ide. Vučić se brani i spremnošću da na sebe prihvati deo mržnje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.