Vučić za saradnju sa svima, Rusija  prvorazredni značaj

Izvor: B92, 26.Jun.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić za saradnju sa svima, Rusija " prvorazredni značaj"

Moskva -- Saradnja sa Rusijom je od prvorazrednog značaja i mi u toj saradnji vidimo ne samo sadašnjost nego i budućnost, izjavio je potpredsednik SNS Marko Đurić.

On je dodao da je politika Aleksandra Vučića politika saradnje sa svima.

''Zbog toga nam je veoma važno što sutra u Moskvi potpisujemo Deklaraciju o saradnji sa Jedinstvenom Rusijom. Želja nam je da naše političke i eknomske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose unapređujemo'', rekao je Tanjugu Đurić u Moskvi, gde delegacija SNS učestvuje na 15. kongresu Jedinstvene Rusije.

Podsećajući da Srbija nije uvela sankcije Ruskoj federaciji, on je naveo da je želja da se nastavi sa gradnjom ekonomkih i političkih odnosa u onom duhu koji najviše odgovara interesima naših građana.

''Sve to činimo u okviru jedne izbalansirane spoljne politike zbog toga što je politika (premijera i lidera naprednjaka Aleksandra) Vučića - politika saradnje sa svima'', obijasnio je Đurić.

On je istakao i da je Rusija mnogo puta Srbiji, istorijski, izlazila u susret svojom pomoći.

Prema njegovim rečima, i danas je od ključnog značaja podrška Rusije kada je reč o ekonomskoj saradnji, ali i kada je reč o za Srbiju možda najvažnijem unutrašnjem i spoljnom pitanju, a to je pitanje statusa južne srpske pokrajne.

On je istakao i da u toku razgovora na kongresu u Moskvi delegacija SNS dobija uveravanja o nastavku nepodeljene podrške.

Đurić je naveo i da će se delegacija SNS tokom boravka u Moskvi susresti sa brojnim zvaničnicima Ruske Federacije, odnosno sa brojnim predstavnicima političkog života.

''Svima njima ćemo preneti iskrenu želju da odnose Srbije i Rusije čuvamo onakvima kakve su nam ostavile generacije naših predaka zato da bi u budućnosti svima zajedno bilo bolje'', rekao je Đurić.

Potpredsednica stranke Marija Obradović rekla je da je delegacija SNS danas, u oviru 15. kongresa Jedinstvene Rusije u Moskvi, učestvovala u radu okruglog stola ''Svet 2016 - Izazovi i mogućnosti", gde su govorili o bezbednosnim rizicima u aktuelnom trenutku u svetu.

''Složili smo se da je veoma značajna međunarodna zajednička odgovornost za bezbednosnu situaciju, posebno u Evropi'', rekla je Obradović.

Ocenjujući da je međnunarodna partijska saradnja u fokusu kongresa, ona je ponovila da će delegacija SNS sutra potpisati Deklaraciju sa Jedinstvenom Rusijom o razvoju zajedničkih odnosa.

Đurić i Obradović prisustvuju dvodnevnom 15. Kongresu Sveruske političke partije Jedinstvena Rusija.

Đurić i Obradović će se sutra nakon potpisivanja Deklaracije sastati sa zamenikom predsednika Državne dume Sergejem Željeznjakom, koji je i generalni sekretar Saveta Jedinstvene Rusije.

Kongres Jedinstvene Rusije, koji su otvorili predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i Medvedev, održava se uoči septembarskih izbora za Državnu dumu Federalnog Sobranija Ruske Federacije, na kom će partijski organi izabrati kandidate i definisati predizborni program Jedinstvene Rusije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Saradnja sa Rusijom je budućnost Srbije"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2016

"Saradnja sa Rusijom je od prvorazrednog značaja i mi u toj saradnji vidimo ne samo sadašnjost nego i budućnost" izjavio je potpredsednik SNS Marko Đurić...On je dodao da je politika Aleksandra Vučića politika saradnje sa svima...- Zbog toga nam je veoma važno što sutra u Moskvi potpisujemo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.