Vučić za promene u bolonjskom sistemu

Izvor: RTS, 25.Feb.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić za promene u bolonjskom sistemu

Srbiji je potrebna promena sistema u društvu kao i promena upisne politike i bolonjskog sistema studija, rekao Aleksandar Vučić na skupu "Budućnost pripada vama". Vučić pozvao gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa na TV duel.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je, na skupu "Budućnost pripada vama" u Domu omladine, kritikovao obrazovni sistem u Srbiji i založio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se za promene upisne politike i bolonjskog sistema studija.

"Plašim se da nam je danas obrazovni sistem lošiji nego pre 20 godina po nivou znanja i stečenih radnih navika. Skeptičan sam i prema bolonjskom sistemu i u njemu se nešto mora promeniti", rekao je Vučić u razgovoru sa omladinom naprednjaka.

Vučić, koji je i kandidat SNS za gradonačelnika, rekao je da se mora napraviti ozbiljna reforma obrazovnog sistema i upisne politike kako bi Srbija pratila svetske trendove i zadovoljila trenutne tržišne potrebe.

"Nastavite da učite svakog dana ", poručio je Vučić mladima i dodao da se mora više ulagati u obrazovanje, jer je ono najvažnija karika u privrednom napretku, dovođenju novih investitora i otvaranju novih radnih mesta.

Da bi se to postiglo, ocenio je Vučić, potrebno je uštedeti na drugim stranama, zbog čega naprednjaci traže smanjenje broja poslanika i agencija.

Zamenik predsednika SNS-a i  izjavio je da "sanja" televizijski duel sa gradonačelnikom Draganom Đilasom, ali da ne veruje da će do tog duela doći.

U razgovoru sa omladinom naprednjaka u Domu omladine u Beogradu, Vučić je na pitanje da li očekuje televizijsku debatu sa gradonačelnikom Beograda rekao da je "spreman i da sanja taj duel, ali da je siguran da ga nikada neće organizovati nijedna televizija".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.