Izvor: Magyar Szó, 17.Apr.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić određuje put

Ištvan Pastor, predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) se u ponedeljak dogovorio sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srpske Napredne Stranke (SNS) da će manjinska stranka biti deo buduće Vlade. Predsedništvo naprednjaka je dalo zeleno svetlo i Socijalističku Partiju Srbije (SPS). Boris Tadić i njegova Nova Demokratska Stranka neće ući u vladajuću koaliciju. Na osnovu ovih podataka Mihal Ramač politički analitičar u razgovoru za Mađar so ocenjuje: potpuno je svejedno da li će Vlada imati 17 ili 27 ministarstava, jer će njena efikasnost zavisiti od toga da li će Vlada, odnosno njena ministarstva raditi na osnovu jasnog programa sa stručnjacima. „U ministarstvima, raznim državnim agencijama i organima radi više hiljada ljudi. Ako bi samo polovina njih pošteno obavljala svoj posao svaki dan, onda bi Vlada bila efikasna. Ali većina službenika ne radi ništa, a Vučić ne zna šta će s njima: ne može da ih otpusti, ali ne može ni da ih natera da rade, jer većina njih nije ni sposobna da obavlja posao za koju su primljeni. Rešavanje ovog problema čeka budućeg premijera” – rekao je Ramač.

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Sporazum o saradnji novosadskih odbora SNS i SVM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2014

Gradski odbori Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Novom Sadu potpisali su danas u sedištu novosadskih naprednjaka protokol o saradnji te dve stranke na gradskom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.