Vučić: Srbiju smo stavili iznad SNS-a

Izvor: RTS, 28.Maj.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbiju smo stavili iznad SNS-a

U periodu od poslednje skupštine stranke do danas bili smo najodgovorniji politički faktor u Srbiji, iako su to bila teška vremena - pogodile su nas poplave i suša, rekao je Aleksandar Vučić podnoseći izveštaj o radu SNS-a na Izbornoj skupštini u Centru "Sava". Srpska napredna stranka stavila je Srbiju iznad stranke, ocenio je lider >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naprednjaka. Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marko Đurić i Marija Obardović predloženi su za potpredsednike stranke.
Vučić je na Izbornoj skupštini SNS, prvoj posle vanrednih parlamentarnih izbora na kojima je osvojila ubedljivu većinu, rekao da je ta stranka pokazala da je u prethodnom periodu bila najodgovorniji činilac u zemlji i najodgovorniji politički faktor.

"Hrabrost je ono što razlikuje ozbiljne političke partije od onih koji su na toj sceni kratko i zbog sebe", primetio je Vučić.
Naveo je da je SNS nasledila teško breme i da je posle decenija propadanja neko morao građanima da kaže da "aspirin i andol ne mogu da poprave zdravstveno stanje" i da se tako ne mogu izlečiti javne finansije.
To je uradila upravo SNS, ocenio je Vučić, dodajući da to, međutim, nije urađeno na najbolji način, o čemu je raspravu najavio na zatvorenom delu sednice.
Vučić je poručio da ni u radu u vremenu koje dolazi neće biti praznih priča, jer je bitna efikasnost i još veći rad.
"Nije snaga u Aleksandru Vučiću, u nama funkcionerima, već u narodu koji podržava ideju normalne i pristojne Srbije", rekao je Vučić, primetivši da je i to rezultat odnosa SNS prema Srbiji i građanima. Zato, kako je istakao, izgubiti vreme je ozbiljan zločin i zločin prema budućnosti.
"Zato danas neće biti praznih priča, bitna je efikasnost i još veći rad i da svaki minut potrošimo tako da onaj sledeći minut ne bude bačen i uzaludan", istakao je Vučić, najavljujući neuporedivo strožu kontrolu u narednom periodu, jer u prethodne dve godine gotovo da nije postojala kontrola lokalnih i drugih funkcionera.
"Mnogi su pomislili, kao druge partije, da je važno biti na vlasti i iskoristiti vreme, a posle toga baš nas briga, nekako ćemo da trajemo i da pobeđujemo. Pobedili smo, jer smo imali dovoljno hrabrosti da se suočimo sa najtežim pitanjima i na njih odgovorimo", kazao je Vučić.
Srbija danas, kako je naveo, ima veći rast ekonomije, pad deficita, kaže da ćemo uspeti da se vratimo na period od pre 2008, da ćemo imati sledeće godine možda najveći rast u Evropi, da imamo veće poreske i akcizne prihode nego ikada.

Dodao je da je smanjena nezaposlenost, ali ne dovoljno - kada je SNS preuzimala vladu ona je iznosila 26 odsto, sada je 17,9, a kao cilj je postavio da se taj nivo spusti na ispod 15 i u narednim godinama na prosek EU, koji iznosi između 10-11 odsto.
"Puteve gradimo uspešnije i više nego ikada, po prvi put u roku. Već sledeće godine imaćemo završen kompletan Koridor 10", rekao je Vučić.
Predsednik SNS kaže da bi za njega najveći poraz bio ako bi se SNS pretvorila u ono u šta se pretvorila Demokratska stranka 2008. godine, kad se dočepala vlasti, i da to neće dozvoliti.
"Pre sopstvenog povlačenja, neću to da dozvolim, sami ćemo da pokažemo da je SNS stranka za godine i decenije u budućnosti", rekao je Vučić na izbornoj skupštini stranke.
Vučić je rekao da SNS ne sme da ima sudbinu drugih političkih stranaka u Srbiji kad se dočepaju vlasti, jer se same urušavaju od mržnje, sujete, ogovaranja, loših međusobnih reči i zbog toga što se sami nikad ne menjaju.
"Zato hoćemo da osvežimo stranku i podmladimo je", rekao je Vučić.
"Evo vam sve televizije, opet niššta nećete uraditi"
Evo vam sve televizije, opet niššta nećete uraditi poručio je lider SNS-a političkim i drugim oponentima koji neprestano govore o nedostatku medijskih sloboda u Srbiji.

"Vi samo govorite, a mi ćemo rezultatima rada da vas pobeđujemo. Ne možete vi u pet da ustajete i do dva da radite, kao što mi možemo do deset. To je ono što ne mogu da pobede", poručio je Vučić na izbornoj skupštini stranke.
Kako je rekao, o medijskoj blokadi, diktaturi i autokratiji govore oni licemeri koji su menjali ljude na javnom servisu preko noći.
"Govore nam, a ja obično ćutim o tome, o medijskoj blokadi, a pogledajte kakvo je to licemerje, kažu diktatura, autokratija, a sad kažu menjate nešto na javnom servisu. Menjao je UO u skladu sa zakonom, a kada su oni dolazili menjali su sve novinare i urednike za jednu noć. Mi nismo nijednog novinara i urednika", rekao je Vučić i dodao da je svemu tome cilj samo da se kažže sve najgore o njemu.
Kritike će, međutim, samo da ojačaju SNS, rekao je Vučić i dodao da je njihov ideal slobodna i demokratska Srbija.
Neki su ušli u koalicije bez odobrenja stranke
Vučić je izjavio da su neki članovi stranke na lokalu napravili koalicije za koje nisu dobili odobrenje, istakavši da su se zbog ličnih interesa udružili čak i sa onima koji su naprednjake optuživali za najgore stvari.
“Neki su našu ideju i ideologiju za dan ili dva pretvorili u svoju vlast sa onima koji su nas lažima optuživali za najgore stvari, i za krađu izbora, iako su znali da nikakve krađe nije bilo, osim što su oni na silu i uz nečiju podršku uspeli da ubace još jednu listu u parlament”, rekao je Vučić i dodao: “Mogu da ih ubace sve, nikakav problem, zna se ko je dobio većinsku podršku naroda i nikakav strah od svih njih zajedno nemam”.
Kako je naveo, poznaje u bar četiri lokalne samouprave ljude koji su se zaklinjali na vernost, govorili o velikim principima koje podržavaju, a koji su već nekoliko dana posle izbora ušli u koalciiju sa ljudima za koje nisu dobili odobrenje centrale stranke.
"Njima je jedna stvar bila bitna, da oni budu neko i nešto u lokalnoj samoupravi, bez plana i programa i zato ćemo morati da menjamo mnoge stvari u budućnosti", rekao je Vučić.
Njihov program, rekao je, nije ono ššto mogu da učine za svoju lokalnu samoupravu, već ššta mogu da učine za sebe.
“Uradili su to ne zbog stranačkih ili interesa opštine, već zbog svojih interesa. Pokazali su da im do stranke nije nimalo stalo, da su pokazivali lažnu odanost i prema stranci i lažnu ljubav i veru i u mene kao predsednika stranke i u sve drugo”, naglasio je Vučić.
"Danas ćemo pokazati da se razlikujemo, da ne moraš doveka da budeš na funkciji, da je u redu malo da odeš, pa se opet vratiš, a ne zasedneš 20 godina...Sa tim principom je dosta", rekao je Vučić. Zato će smene da budu učestale, naglasio je Vučić.
Poručio da će zbog toga uvesti svakodnevnu kontrolu, te da neće više da čuje da se u Nišu govori o sukobu naprednjaka, već o izgrađenima fabrikama. “Tako će biti u svakoj opštini. Pokazaćemo da smo drugačiji od drugih”, poručio je predsednik SNS.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Nije snaga u Vučiću, već u narodu

Izvor: B92, 28.Maj.2016

Beograd -- Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je da na sednici Izborne skupštine stranke, ni u radu u vremenu koje dolazi neće biti praznih priča...On je istakao da je bitna efikasnost i još veći rad..."Nije snaga u Aleksandru Vučiću, u nama funkcionerima, već u narodu koji podržava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.