Vučić: SNS namerava da i dalje sarađuje sa Jedinstvenom Rusijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: SNS namerava da i dalje sarađuje sa Jedinstvenom Rusijom

Srpska napredna stranka čvrsto namerava da i dalje sarađuje s vladajućom ruskom strankom, "Jedinstvenom Rusijom" (JR) radi "jačanja bratskih odnosa dva naroda", piše u čestitki koju je lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio JR povodom njenog 16. kongresa.

"Molim vas da prenesete najiskreniju zahvalnost srpskog naroda predsedniku Rusije Vladimiru Putinu koji je svojim političkim naporima realizovao i nastavlja da realizuje nesumnjivo najveći doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u razvoj rusko-srpskih odnosa u celini", preneo je deo Vučićevog pisma visoki funkcioner JR Sergej Železnjak.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u čestitki zahvalio Rusiji za podršku.

"Ta podrška, izražena u jasnim pozicijama predsednika Putina, Vas i drugih predstavnika državnog rukovodstva i diplomatskog korpusa, u teškim momentima bila je siguran oslonac i stimulans u borbi za bolji položaj srpskog naroda, Republike (Srpske), kao i za sprovođenje sistemskih reformi, jačanje ekonomije, i vojnog neutraliteta. U tom kontekstu moram posebno da naglasim našu čvrstu privrženost razvoju koncepcije 'Balkanske četvorke (B4)'", piše u pismu, preneo je Železnjak.

Na sajtu JR se navodi da su čestitke "iz zemalja grupe B4 i drugih balkanskih država", uputili i Srpski sabor "Zavetnici", Dveri, crnogorske stranke Nova srpska demokratija, Demokratska narodna stranka, Socijalistička narodna partija, kao i makedonska Demokratska partija Srba, Bugarska socijalistička partija i Alternativa za bugarski preporod.

Projekat "B4" koji je Železnjak izneo prošle godine, predviđa vojnu neutralnost Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, i Makedonije.

Na sajtu se navodi da su održavanje Kongresa JR u nedelju čestitale i Komunistička partija Kine i partije iz Vijetnama, Zajednice nezavisnih država, Kube, Austrije, Kambodže, s Kipra, i iz Italije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.