Vučić: SNS ima politiku za budućnost

Izvor: RTS, 22.Okt.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: SNS ima politiku za budućnost

Srpska napredna stranka obeležila je šest godina postojanja, a njen lider Aleksandar Vučić poručio je da oni imaju politiku za budućnost – za narednih pet, deset i petnaest godina. Mere fiskalne konsolidacije su teške, ali neophodne za ozdravljenje srpske privrede, istakao je Vučić.

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da razume građane koji ne odobravaju mere štednje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali da su one neophodne kako bi Srbija postala pristojna, normalna i uspešna zemlja, prenosi Tanjug.

Aleksandar Vučić je izjavio da očekuje da poseta premijera Albanije Edija Rame 10. novembra prođe "dobro i plodotvorno", prenosi Beta.

"Mislim da sam na najbolji način zaštitio naše nacionalne interese, jasno stavljajući svima do znanja da želimo mir i stabilnost u regionu", rekao je Vučić novinarima.

Prema njegovim rečima, interesi Srbije su zaštićeni odlukom da se

Ramina poseta odloži.

"Takođe smo zaštitili interese time što smo rekli da ne možete posle izazivanja incidenta da dođete u Beograd i pričate i radite šta hoćete", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu najviše smeta Srbiji i da bi "mnogi želeli da Srbiju sruše preko izazivanja nestabilnosti".

Vučić je dodao da se današnji dan slavi najskromnije moguće jer nije vreme za slavlje i parade, ali da očekuje da će već 2016. ovaj datum moći da se proslavi na drugačiji način.

"Živimo u teškim uslovima, nosimo teško breme za koje nismo odgovorni i treba da vodimo politiku ne da se dodvoravamo bilo kome – nego odgovornu i ozbiljnu, da pokažemo posvećenost i donosimo odluke koje ne moraju da se dopadnu svima, ali donose bolju budućnost i ekonomski prosperitet", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je politika SNS-a politika za budućih pet, deset i petnaest godina i da Srbija prvi put preuzima teške mere koje već donose rezultate, navodeći primer borbe protiv kriminala i korupcije, smanjenje nezaposlenosti, povećanje naplate PDV-a. 

Proslavi šest godina od osnivanja SNS-a prisustvovao je i predsednik države Tomislav Nikolić, koji je rekao da boljih od SNS-a nema, da nose veliku odgovornost i da cela Srbija gleda na poteze koje oni treba da povuku. 

"Svi građani su mi jednaki, sve stranke nisu – najviše volim SNS", rekao je Nikolić. Upitan da li mu nedostaje stranački život, Nikolić je odgovorio: "To je kao kada biste pitali da li vam nedostaje hleb ili voda."

Mere štednje teške, ali neophodne za privredu

Govoreći o merama štednje, Aleksandar Vučić je rekao da su mere fiskalne konsolidacije teške ali neophodne za ozdravljenje srpske privrede, i da razume ljude koji protestuju jer ne žive lako, ali i istakao da se one preduzimaju zbog njihove bolje budućnosti.

Vučić je na obeležavanju šest godina od osnivanja SNS-a rekao da će Srbija u 2016. godini zabeležiti najveći privredni rast u Evropi.

"Razumem ljude koji protestuju, ljudi ne žive lako, ali sve što radimo – radimo da sutra imaju platu, a za godinu ili dve još veću platu", rekao je Vučić.

Naveo je da Srbija dobija čestitke za mere fiskalne konsolidacije iz celog sveta i da se one ne preduzimaju zato što nas na to neko tera, već zato što je potrebno preduzeti hrabre, teške i odgovorne mere.

Navodeći da u Srbiji građani ni pod jednom vlašću nisu živeli dobro, Vučić je rekao da građani ni 2016. godine neće živeti kao "kao bubreg u loju", ali da će živeti bolje. 

Vučić je izjavio da se političkim strankama novac iz budžeta dodeljuje na osnovu zakona koji je 2011. godine usvojila Demokratska stranka, ali je poručio da će taj zakon biti promenjen.

Odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se smanjuju plate i penzije a istovremeno povećavaju sume koje iz budžeta idu partijama, Vučić je rekao da njima "ide taman toliko novca koliko je odredila Demokratska stranka", ali da će se to promeniti kad se promeni zakon iz 2011, koji to omogućava.

Dodao je i da taj zakon ovog puta nije bio prioritet, te da u masi zakona koji su promenjeni u poslednjih šest meseci nije bilo prilike da se promene svi zakoni DS-a.

"Demokratska stranka je planirala da te pare daje sebi, pa se onda dogodilo da izgube izbore. To je zakon koji je donela Demokratska stranka", ponovio je Vučić. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS obeležila šest godina postojanja

Izvor: Studio B, 22.Okt.2014

Srpska napredna stranka obeležila je danas šest godina postojanja, a njen lider Aleksandar Vučić poručio je da oni imaju politiku za budućnost za narednih pet i deset godina...Srpska napredna stranka obeležila je danas šest godina postojanja, a njen lider Aleksandar Vučić poručio je da oni...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.