Vučić: Neću se kandidovati za predsednika Srbije

Izvor: Blic, 28.Apr.2016, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neću se kandidovati za predsednika Srbije

Ponosan sam na naš izborni rezultat, izjavio je večeras premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić i istakao da je lista oko SNS osvojila 1.800.000 glasova i to posle teških reformi.

Vučić je u intervjuu Prvoj TV istakao da je reč o istorijskom i impresivnom rezultatu, imajući u vidu da u evropskoj praksi nije zabeležženo da je drugoplasirani na izborima osvojio čak 37,5 odsto glasova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manje od njegove, pobedničke liste. On je rekao da je ponosan i na građane Srbije koji nisu glasali za "laka rešenja". On je demantovao bilo kakvu krađu glasova, za šta opozicija optužuje njegovu stranku:

"Nisam krao ništa", rekao je i dodao da ne vidi čemu cirkus i lakrdija koju pravi nekoliko opozicionih listi.

- Prvi put su svi džakovi sa glasačkim listovima dostupni, nisu u konterjnerima - istakao je Vučić.

On je dodao i da su loše liste SNS na lokalu u dobrom delu Srbije spustile rezultat liste oko SNS na republičkom nivou za tri ili četiri odsto, dok je republička lista na tim mestima podigla lokal za desetak procenata.

"Pobedili smo ih u Subotici, Valjevu, Vranju, Inđiji i u mnogim drugim mestima", rekao je Vučić.

Na opasku voditelja da je ostavljao utisak da je teško podneo to što nije osvojio Vračar, Vučić je uzvratio:

"To ste po meni videli...? Činjenica jeste da su naši ljudi koji su se borili za Vračar to teško podneli, ali borićemo se i dalje i pobedićemo ih sledeći put".

Vučić je ocenio da protesti stare vlasti na Vračaru zbog navodne izborne krađe zapravo govore o tome da su oni uplašeni zbog činjenice da su njihovi odbornici podmitljivi.

"Mi im čestitali na pobedi, imaju ubedljivu pobedu zajedno sa Radulovićem... Šta je razlog za protest? Razlog za protest je taj što je onaj koji bi opet da daje mami pare sa opštinskog računa rekao da postoje pritisci da njihovi odbornici budu podmićeni. Oni umesto da viču sebi da su lopovi, viču... znate već šta", rekao je Vučić na televiziji Prva.

Premijer Srbije rekao je i da će čestitati svima na postignutim rezultatima na izborima i da nikada ne bi ukrao nijedan glas.

- Apsolutno svima ću da čestitam. Gde smo krali, nek nam pokažu to... nikad u životu ne bih ukrao ništa, ne bih ukrao nijedan glas - kazao je Vučić.

Dodao je da ima maksimalno poverenje u nadležne državne organe, uprkos nezakonitom pritisku koji se vrši na neke od njih.

"U sredu će sve biti jasno", rekao je Vučić, misleći na ponavljanje izbora, te konačne rezultate, i dodao da mu je u ovom trenutku najvažnije pisanje plana i programa nove vlade.

"Neću u vladi nekog ko samo gleda da mi zabije nožž u leđa"

Vučić je ponovio večeras da je jedini siguran partner SNS u budućoj vladi Savez vojvodjanskih Madjara, da će biti "možda jošš po neko", ali da sigurno neće praviti vladu sa nekim ko samo čeka da mu "zabode nožž u leđa".

"Drago mi je što SPS ima želje. Jedino SNS nema nikakve želje", rekao je Vučić.

Uz opasku da se njegov tim neće svakom dopasti, poručio je da u vladu ulazi "samo sa dobrim ljudima". On je precizirao da u buduću vladu "neće uvoditi svakoga", jer, kako je rekao, ima odgovornost za sve gradjane ove zemlje.

"Novoj vladi biće potrebna podrška svih građana", rekao je i najavio da će vlada biti sastavljena i od eksperata i od političara.

"Neće se svi budući članovi vlade dopasti svima", rekao je premijer i, govoreći sportskim rečnikom, istakao da ne mogu svi da budu centarfor, već neko mora i da čisti teren.

Neću, kazao je, uvoditi u vladu nekoga ko ne podržava program.

"Hoću da radim sa ljudima koji veruju u program koji ću ponuditi", rekao je premijer.

On je primetio da je i lider SRS rekao da bi ušao u koaliciju sa SNS-om ako bi se ta stranka odrekla proevropske politike.

"Razumem Sešelja kad to kaže, ali ja u tome neću da učestvujem, jer bi to značilo povratak na lošu potlitiku. Ja imam odgovornost za sve gradjane ove zemlje. Svakako je da u vladu neću da uvodim svakoga", zaljučio je premijer.

Vučić je rekao da očekuje konsituisanje skupštine najkasnije za mesec dana, a ubrzo potom i novu vladu.

On rekao da će Republička izborna komisija najkasnije u idući četvrtak ili u petak proglasiti rezultate, te da će parlament biti konstituisan 20 dana kasnije, a brzo potom i vlada.

-Šta god da bude, idemo u Skupštinu za 20 dana - rekao je Vučić.

"Neću se kandidovati za predsednika Srbije"

Vučić izjavio je večeras da ne namerava da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

"Ne pada mi na pamet da idem na predsedniče izbore, neću da idem na te izbore. Meni je narod dao poverenje da budem predsednik Vlade, na to sam najponosniji", kazao je Vučić.

"Ne sanjam da budem predsednik Srbije... Samo želim da nam zemlja bude mnogo bolja", dodao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.