Vučić: Čistićemo državu od vrha

Izvor: B92, 27.Jul.2012, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Čistićemo državu od vrha

Beograd -- Lider SNS Aleksandar Vučić kaže za "Novosti" da će nova vlast borbu protiv korupcije i kriminala početi od vrha države i da u njoj neće biti zaštićenih.

Vučić će u novoj vladi biti prvi potpredsednik i ministar obrane.

"Najpre će biti procesuirani oni koji ništa nisu radili, a stekli su bogatstvo na nepošten način. Sada imamo bahate bivše ministre koji su vlasnici preskupih jahti, grade hektare stambenog prostora na najskupljem zemljištu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prestonici, nose satove od nekoliko desetina hiljada evra...", kazao je on.

Ti ljudi, prema njegovim rečima, su "toliko su uzurpirali funkcije da to više niko ne može da trpi", dodajući da je za njega "presudan glas građana koji vape za tim da se korupcija, koja je u Srbiji dostigla neverovatne razmere, u što kraćem roku, svede na podnošljiv nivo".

Uspešno rešavanje ogromnog minusa u budžetu, pitanja Kosova i žestoka borba protiv kriminala i korupcije su, kako je kazao, od najviše važnosti za opstanak države, dodajući da Srbija "ne sme i ne može da ostane siromašna koliko je danas, kosovskometohijskim Srbima moramo olakšati život, a žestoka borba protiv korupcije i kriminala uslov je bez kojeg naša zemlja ne može napred".

Vučić je dodao da je Srbija u 2012. zemlja na ivici siromaštva i na začelju liste evropskih zemalja, prema svim finansijskim pokazateljima, ističuhi da "građani teško žive, pokradeni su i žele da čuju imena onih koji su se na brzinu obogatili i da im se objasni da li je to bilo na njihov račun".

Na pitanje da li misli da će SNS-u naneti štetu ako ne bude uticao na smenu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, kazao je da će SNS "svoje odluke uvek donositi u najboljem interesu Beograđana i građana Srbije".

Vučić je negirao da su naprednjaci "restaurirali" ljude iz epohe Miloševića i JUL-a..., ističući da je to radila prethodna vlast.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.