Vučić: Cenzus nije pitanje želja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2016, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Cenzus nije pitanje želja

Predsednik Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da to da li je neko prešao ili nije prešao cenzus nije pitanje želja, njegovih ili bilo čijih drugih, već da o tome ko je prešao, a ko nije prešao cenzus odlučuje Republička izborna komisija strogo u skladu sa glasovima koje je dao narod.

Narod je nosilac suvereniteta, on je nama političarima dao svoje glasove, rekao je Vučić u intervjuu "Informeru", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi N1.

Naglasio je da bi voleo da svi pređu cenzus, zato što bi onda mogli bez skrivanja da svi jedni drugima odgovore sve što misle.

On je poručio da se ne plaši nikakvog haosa posle novog brojanja glasova.

"Te koji izazivaju incidente i sukobe gledam kao ljude koji na neodgovoran način gledaju u budućnost. Jedino što im je važno jeste to da bude cirkusa u parlamentu", rekao je Vučić.

Vučić je ocemio i da pojedine analitičare, novinare i njihove političke favorite ne interesuje ni gde, ni kako ide Srbija.

"Njih interesuje samo moja glava. I oni će sve vreme da prave takvu vrstu atmosfere. Ali, dok oni to rade, ja ću se baviti interesom naroda. Dok oni hejtuju, nova vlada će otvarati nove fabrike", istakao je Vučić.

Na pitanje ko će biti novi predsednik Vlade Vojvodine, Vučić je rekao da ima više kandidata i dodao da premijer Vojvodine može biti izabran već do kraja maja ili početka juna, i to pre nego što bude izabran predsednik Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, u sastavu nove vlade u svakom slučaju će biti promena i neki od dosadašnjih ministara ostati u novoj vladi, a neki neće.

O tome sa kim će ući u koaliciju na republičkom nivou, kaže da još nije odlučio.

Kako je naveo, nekada je mnogo bolje da imate manju većinu, a da sprovodite program za koji ste sigurni da će doneti boljitak narodu, nego da obezbeđujete fotelju brojem poslanika.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.