Vučić: Borićemo se za našu decu, najgori lopovi bi da se vrate na vlast

Izvor: RTS, 24.Jan.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Borićemo se za našu decu, najgori lopovi bi da se vrate na vlast

Premijer Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da se nad Srbijom nadvila velika opasnost, jer oni koji su je godinama razarali žele da se vrate na vlast i poručio da ih se ne plaši i da će ih ponovo pobediti. Istakao je da će se u Briselu razgovarati o ozbiljnim temama, ali je siguran da tema neće biti povlačenje poternica.
Vučić je u obraćanju građanima u Inđiji, gde je prisustvovao otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novog pogona kompanije "IGB Automotiv", rekao da su državom pre samo nekoliko godina upravljali tajkuni i "najgori lopovi", a da ti isti sada žele da se vrate na vlast, drže pridike.

"Prete nam jer smo poštenjem, radom i trudom uspeli da nadoknadimo sve ono što su krali i pljačkali i uspeli da vratimo Srbiji nadu", rekao je Vučić.
Dodao je i da bi oni koji su "razarali zemlju godinama i decenijama, uništavali industriju u Inđiji, Vojvodini i Srbiji", danas ponovo da se vrate na vlast.
"Moja poruka za njih, ali i za vas: nismo ih se nimalo uplašili, mogu da viču, da izmišljaju, da izvlače neistine, borićemo se ne za sebe kao što su se oni borili samo za sebe, već za zemlju, našu decu, za našu budućnost, a vi se spremite, uskoro krećemo, pobedićemo ih ponovo", istakao je premijer.
Odgovarajući na pitanje da li razmišlja o parlamentarnim izborima, Vučić je rekao: "Jesam, razmišljao sam i nastaviću da razmišljam", te ponovio da se velika opasnost nadvila nad Srbijom, jer, istakao je, "kriminalci i lopovi opet žele da se vrate na vlast".
"Ko je rekao – novac od države ne dobijaju, a vidim da para ima i neki troše po 50.000 evra na dnevnom nivou i dobijaju novac od tajkuna, iz inostranstva...", primetio je Vučić dodajući da bi trebalo objasniti odakle taj novac i koji to tajkuni plaćaju.
U svakom slučaju, zaključio je, oni su favoriti i verovatno pobednici... "a mi ćemo odgovoriti borbenošću – to je sve što mogu da kažem".
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše prisustvo Šljivančanina na tribini u organizaciji SNS-a u Beški, rekao da će na to rado odgovoriti na stranačkom skupu i da će imati šta da kaže, ali da osuđuje pokušaj nekih da prekidaju nečije tribine.
"Završićemo Koridor 10 do kraja godine"
Vučić je izjavio i da će Koridor 10, uprkos nekim problemima, biti završen ove godine, a na proleće 2018. godine i najveći deo Koridora 11.
Premijer je, odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio da ima nekih problema sa jednom stranom kompanijom koja radi na Koridoru 10, ali dodao da se to rešava, kao i da ima nekih manjih problema sa domaćim kompanijama, ali da će sve to biti rešeno i Koridor biti završen kako je i rečeno.
Dodao je da je inače zadovoljan tim pitanjem da li će Koridor 10 biti završen na vreme i da to pokazuje da se u Srbiji nešto menja, jer nekada takvo pitanje nije smelo ni da se postavi pošto se znalo da ništa i neće biti urađeno već je "služilo samo za jalova obećanja".
Biće završeno najviše kilometara za najkraće vreme, što je istorijski uspeh, rekao je Vučić u obraćanju nakon otvaranja novog proizvodnog pogona kompanije auto-delova "IGB Automotiv" u Inđiji, čija je vrednost 4,5 miliona evra, a zapošljava 600 novih radnika.
"O povlačenju poternica sigurno nećemo pričati"
Predsednik Vlade je rekao da očekuje da se večeras u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine razgovara o ozbiljnim temama, ali je siguran da tema neće biti povlačenje poternica.

"Jasno je njima da nikakva tema neće biti ni priznavanje Kosova, jasno je njima da nikakva tema neće biti povlačenje poternica i o tome se ne razgovara. O ratnim zločinima i ratnim zločincima se ne razgovara", poručio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Inđiji, gde je prisustvovao otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije "IGB Automotiv".
Kako je naveo, ako neće da razgovaraju, bolje da to kažu nego što izmišljaju neke teme za koje znaju da se o njima neće razgovarati.
"Nagledao sam se, inače, mnogo junaka na svim stranama i u našoj zemlji i u drugim zemljama, i u Beogradu i Prištini, Zagrebu, i na mnogo mesta. To su junaci pred domaćim novinarima koji su im obično naklonjeni", prokomentarisao je neke najave iz Prištine.
To junaštvo, međutim, kako je primetio, nestane čim oni koji misle drugačije sednu preko puta.
Kako je dodao, želi da razgovara o ozbiljnim temama, komentarišući da "oni valjda imaju svoje unutrašnje probleme. Žele da pokažu mišiće i da su snažni i jaki".
"Ne mogu da vam objasnim koliko me je strah od tih velikih najava", poručio je srpski premijer primetivši da časni ljudi to ne rade (pričaju o srpskom priznanju Kosova), jer to znači da nekoga uslovljavate, a ne da želite da razgovarate.
Mi, dodao je, idemo u Brisel na otvoren razgovor, mi ne uslovljavamo, što bi značilo da se dodvoravamo nekome u Srbiji, a o tome da li je dozvoljen ratni zločin neću da razgovaram.

Umesto najava prema kojima je navodno Tači rekao da će tražiti priznanje Kosova, Vučić kaže da ima mnogo važnih tema o kojima može i treba da se razgovara.
"Imamo važne teme, upotreba oružja i oruđa i mnoge druge stvari", poručio je premijer uoči odlaska u Brisel.
"Nisam zadovoljan reakcijom u slučaju Haradinaja"
Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija iskoristiti sve pravne instrumente u slučaju Ramuša Haradinaja, navodeći da o tome treba da se izjasni i međunarodna zajednica, te da do sada nije bio zadovoljan njihovom reakcijom.
Istakao je da će Srbija iskoristiti sve pravne instrumente u slučaju Ramuša Haradinaja, navodeći da o tome treba da se izjasni i međunarodna zajednica, te da do sada nije bio zadovoljan njihovom reakcijom.
"Mislim da su tu stvari potpuno jasne, ali o tome mora da se izjasni i međunarodna zajednica, videćemo šta će oni reći. Do sada nisam bio baš naročito srećan njihovom reakcijom. Ali možda će biti drugačije", rekao je Vučić, upitan šta će Srbija uraditi ako ne dođe do izručenja Ramuša Haradinaja.
Naveo je da to nije samo pitanje nacionalnih i državnih interesa, već elementarne ljudskosti i pravde.
"Videćemo, proverićemo sve pravne procedure, šta nam stoji na raspolaganju, šta možemo da uradimo", naveo je Vučić.
Premijer je rekao da Srbija nikada neće reći da joj nije važno i da neće tražiti pravdu za one koji su činili zločine protiv Srba.
"Mi samo tražimo pravdu, kao što tražimo pravdu za tuđe žrtve, hapsimo one koji su činili zločine, a nose naše ime, tako ćemo tražiti i za druge", rekao je Vučić.
Naveo je da će Srbija koristiti sve pravne mogućnosti da bi se zadovoljila pravda, da bi se, kako kaže, pronašao smisao za to što pravni sistem uopšte postoji u svakoj normalnoj zemlji.
"Ako dopustite da se ratni zločini izvršavaju, po kom principu onda gonite nekoga za sitnu korupciju?", rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.