Izvor: RTV 5, 29.Jun.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast u Nišu i dalje neizvesna (video)

Političko klupko, polako se odmotava. Kako kažu niški političari, pregovori su ušli u finalnu fazu. Ali, kako to obično i biva u politici, nisu svi uvek zadovoljni. Mandat za sastavljanje Republičke Vlade koji je dat SPS-u, napravio je zaokret u pregovorima, i na nivou republike, ali i na nivou grada. I pored velikih šansi da Vladu formira koalicija SNS-SPS-URS, u niškom DS-u i dalje imaju dozu rezerve, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << i kažu, da bi, šta god se desi na nivou Republike, u Nišu vlast trebalo da ostane ista.   
“Bojim se da će se Vlada sa Republike preslikati na grad, a to ne bi želeo, jer se Niš taman pokrenuo sa mrtve tačke”, kaže Dragoslav Ćirković, funkcioner DS-a.
Međutim niški socijalisti misle drugačije. Tvrde, da je za građane i za dalji razvoj grada bitno, da lokalna vlast bude sastavljena identično kao ona na nivou Republike.

“Mislim da bi za grad bilo veoma loše, u svakom smislu te reči, da vlast bude drugačija od Republičke”, ističe Igor Novaković, funkcioner SPS-a.
Demokrate ističu da bi promena vlasti u Nišu, mogla da pokrene i mnoge stihijske poteze, koje bi loše uticale na napredovanje grada.
“Bojim se da će nova vlast naićin a zastoj, id a će biti političkog revanšizma, kako to obično biva u malim sredinama”, navodi Ćirković.
Sa druge strane u SPS-u kažu da, bi nova vlast mogla da bude dobra za grad. Ističu da tek treba da se dogovare oko ekonomske platforme, ali kadrovskim rešenjima, ali da to njma ne predstavlja problem.
“Mi smatramo da je logično da SPS da gradonačelnika, ali ne smatramo da je to presudno”, kaže  Novaković.
Od trećeg potencijalnog koalicioniog partnera, koji sa SPS-om zajedno nastupa u pregovorima na lokalu, URS-a, za sada nema novih komentara, o potencijalnim kolaicijama na nivou grada. 

Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.