Nova vlada imaće šesnaest ministarstava

Izvor: Politika, 23.Apr.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada imaće šesnaest ministarstava

Ministarstvu građevine pripojen saobraćaj, poljoprivredi zaštita životne sredine, a pravda odvojena od državne uprave i lokalne samouprave

Nova Vlada Srbije imaće šesnaest ministarstava, to jest dva ministarstva manje nego vlada Ivice Dačića, koja broji poslednje dane. Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, potvrdio je juče za Tanjug da su u skupštinsku proceduru stigle >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izmene zakona o vladi i ministarstvima. U novoj sistematizaciji poslova u vladi pojedini resori izgubili su status zasebnih ministarstava, neka od dosadašnjih ministarstava spojena su u jedno, a znatan broj je i opstao u dosadašnjem formatu.

U sastavu nove vlade biće, dakle, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo privrede, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete i nauke, Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo omladine i sporta. Tu su i Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Dosadašnje Ministarstvo građevinarstva i urbanizma preraslo je u Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture. Pri Ministarstvu poljoprivrede više neće biti šumarstvo i vodoprivreda, nego zaštita životne sredine, resor koji je dosad bio deo Ministarstva energetike. Resor rudarstva, koji je dosad bio samostalno ministarstvo, pripojen je Ministarstvu energetike.  

Ministarstvo pravde i državne uprave je u novoj raspodeli podeljeno na dva zasebna kabineta, tako da ćemo sada imati i ministra pravde i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu. 

Prema Babićevim rečima, Srbija, će, kako je SNS i obećao, dobiti malu, ekonomičnu i efikasnu vladu.

J. C.

objavljeno: 23.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije ima'e 16 ministarstava

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2014

U skupštinsku proceduru stigle su izmene zakona o vladi i ministarstvima a buduća vlada će imati 16 ministarstava, izjavio je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučićeva vlada imaće samo 16 članova, najmanje od 1991.

Izvor: Press, 23.Apr.2014

Buduća vlada će, naime, imati 16 ministarstava, odnosno dva manje od prethodne, od rekonstruisanog kabineta premijera Ivice Dačića...Vlada premijera Ivice Dačića, formirana u julu 2012. godine, imala je 17 ministarstava, a njegov rekonstruisani kabinet formiran u septembru naredne godine imao je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.