Vasin zove Mirovića na TV duel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin zove Mirovića na TV duel

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin pozvao je danas na TV duel potpredsednika SNS Igora Mirovića kako bi javno suočili podatke koji se odnose na privlačenje i dovođenje stranih investitora u Srbiju i Vojvodinu.

Reagujući na Mirovićevu izjavu da pokrajinska vlada nije imala nikakvog učešća u realizaciji značajnijih investicija u Vojvodini, Vasin navodi da je to još jedna od tvrdnji "za koje postoji dilema da li izazivaju sažaljenje ili smeh".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Vasin je pozvao Mirovića da iznese podatke o obimu stranih ulaganja u protekle tri godine u Srbiji i nabroji sve strane investitore čiji je postupak dolaska u Vojvodinu pokrenula i realizovala republička vlada u tom periodu.

"Ja ću javnosti pokazati podatke o tome koliki je bio obim stranih investicija za vreme Vlade Mirka Cvetkovića i koliko je njih došlo u Vojvodinu kroz direktnu podršku Pokrajinske vlade. Obećanja se ne računaju, samo okončane investicije, jer je u obećanjima SNS šampion", naveo je Vasin, a saopšteno iz pokrajinskog odbora DS.

Vasin "predlaže" da mesto javnog sučeljavanja bude industrijska zona u Inđiji, Šimanovcima, Staroj Pazovi ili Subotici, gde bi, kako kaže, na licu mesta moglo da se proveri ko je doveo u Vojvodinu veliki broj stranih kompanija koje posluju na tim industrijskim lokalitetima.

"Pomoći ću Miroviću da se pripremi za sučeljavanje i otkriću mu da je obim stranih ulaganja u Vojvodinu do sada preko sedam milijardi evra, da u Pokrajini privređuje 280 stranih kompanija u kojima radi oko 62.000 radnika, što čini više od 45 odsto svih stranih investicija u Srbiji", navodi Vasin.

On dodaje da je pokrajinska vlada, kroz program privlačenja stranih investitora, dala odlučujući doprinos ovakvom rezultatu, što, kako navodi, dokazuju značajna evropska priznanja i proglašenje Vojvodine za najatraktivniji region za privlačenje stranih investicija od strane "Fajnešel tajmsa".

"Ovo su podaci koje bih izneo u sučeljavanju sa Mirovićem, a voleo bih da vidim koje podatke će on izneti, iako sam siguran da će i ovaj poziv na javni duel ostati bez ođeka, kao i svi dosadašnji", naveo je Vasin.

DS: Gradska vlast jednu klupu platila blizu dva miliona dinara

Funkcioner Demokratske stranke Veljko Krstonošić izjavio je danas da je vlast u Novom Sadu potrošila 245 miliona dinara za renoviranje Trga Republike u centru grada, a da nije rešila ni jedan saobraćajni problem koji je postojao u tom delu grada.

"Umesto podzemne garaže dobili smo nadzemna parking mesta, kojih je duplo manje nego što ih je bilo pre rekonstrukcije. Umesto zelenila i drveća dobili smo žardinjere, a umesto trga kojim ćemo se ponositi dobili smo malo širi prolaz", rekao je Krstonošić na konferenciji za novinare na Trgu Republike.

Ocenio je da su na taj način značajna sredstva beskorisno potrošena i dodao da "vrhunac bahatosti" predstavlja kupovina klupe po ceni od gotovo dva miliona dinara.

"Novopostavljena klupa na Trgu slobode je verovatno najskuplja klupa u istoriji čovečanstva", kazao je Krstonošić.

On je upitao kako je moguće da jedna klupa toliko košta i da gradska vlast razbacuje toliki novac u vreme kada se "tobož" sprovodi politika štednje i kada se smanjuju plate i penzije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vasin poziva Mirovića na duel

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2015

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin pozvao je danas potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) da javno souoče podatke koji se odnose na privlačenje stranih investicija u Srbiju i Vojvodinu u vreme vlade koju je predvodio DS i u vreme vlade koju predvodi SNS..."Obećanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.