Vasin: SNS obmanjuje građane Vojvodine

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: SNS obmanjuje građane Vojvodine

Vojvođanski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin izjavio je danas da tvrdnje da je polovina lokalnih samouprava u grupi nerazvijenih ili nedovoljno razvijenih, šalju lošu poruku zainteresovanim investitorima.

On je naglasio, da zvanični ekonomski pokazatelji u Vojvodini demantuju takve izjave.

Vasin je reagujući na izjavu potpredsednika Skupštine Vojvodine Đorđa Milićevića ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS), rekao da nije tačna ni njegova tvrdnja da je u Vojvodini prisutna stagnacija ukupne ekonomske situacije, investicija, otvaranja novih radnih mesta i povećanja bruto društvenog proizvoda.

"U svojim nastojanjima da po svaku cenu omalovaži rezultate rada Pokrajinske vlade, Srpska napredna stranka (SNS) neistinama obmanjuje građane Vojvodine", naveo je Vasin u pisanoj izjavi.

On je podsetio da je među 20 najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji čak 11 iz Vojvodine, te da se 15 od ukupno 45 nalazi medju nedovoljno razvijenim, a da je medju 44 izrazito nerazvijenih opština samo jedna iz Vojvodine.

Dodao je i da je najveća stopa rasta bruto društvenog proizvoda ostvarena u Vojvodini i da je iznad republičkog proseka, što definiše Vojvodinu kao razvijeni region.

Vasin je naveo podatke i da je u poslednjih godinu dana na nivou Srbije zabeležen pad industrijske proizvodnje od 5,7 odsto, dok je u Vojvodini zabeležen rast od 0,9 odsto, kao i da je Vojvodina najveći izvoznik u Srbiji, a da se na njenoj teritoriji nalazi blizu polovina svih stranih investicija i najveće smanjenje broja  nezaposlenih od svih regiona u Srbiji.

"Zato su tvrdnje SNS ne samo neistinite, nego i nanose veliku štetu. Bilo bi poželjno da se raspitaju kakve poruke šalju mogućim investitorima kada ovako govore o Vojvodini i da li bi bilo koji investitor, čitajući njihove neistine, poželeo da uloži svoja sredstva u našu Pokrajinu", poručio je on.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vasin: SNS obmanjuje građane Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014

Vojvođanski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin izjavio je danas da tvrdnje da je polovina lokalnih samouprava u grupi nerazvijenih ili nedovoljno razvijenih, šalju lošu poruku zainteresovanim investitorima...On je naglasio, da zvanični ekonomski pokazatelji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.