Vasin: Politički bezobrazluk ministarke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Politički bezobrazluk ministarke

Predsednik vojvođanskog DS Miroslav Vasin odbacio je kao netačne navode ministarke Zorane Mihajlović o visini prosečne plate u Vojvodini i pozvao funkcionerku SNS da pogleda podatke Republičkog zavoda za statistiku.

"Jedina dilema posle izjave Mihajlovićeve da je prosečna plata u Vojvodini manja nego u "ostatku Srbije", jeste da li se radi o potpunom stručnom laicizmu, političkom bezobrazluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili nepoverenju u zvanične podatke Republičkog zavoda za statistiku", naveo je on.

Vasin je zapitao i "šta znači deljenje Srbije na Vojvodinu i ostatak Srbije i da li je to preporučljivo samo kada to čine funkcioneri SNS, dok bi se mnogi drugi u tom slučaju nazivali autonomašima i separatistima".

On je u saopštenju ocenio i da "poređenje podataka između Vojvodine i "ostatka Srbije" predstavlja neku novu, politički sumnjivu, kreaciju Mihajlovićeve".

Prema njegovim rečima, tvrdnja da su plate u Vojvodini manje nego u "ostatku Srbije" predstavlja "neistinitu tvrdnju i političku konstrukciju.

"Ovo nije prva izjava Mihajlovićeva kojom pokušava da obmane građane i zato joj preporučujem da pre svake izjave pažljivo prouči podatke Republičkog zavoda za statistiku i nakon toga odluči šta će iznositi u javnost", naveo je Vasin.

Mihajlovićeva je juče, komentarišući najavu vojvođanskog premijera Bojana Pajtića da će se kandidovati za predsednika Vlade Srbije rekla novinarima da "rezulti koje je postigao ne bi ga kandidovali ni za koju funkciju".

"Prosečna plata u Vojvodini u poslednjih šest sedam meseci je niža nego u ostatku Srbije, a narod da bi za nekoga glasao taj mora nešto i da radi", rekla je tada Mihajlovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vasin: Zorana Mihajlović obmanjuje građane

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2015

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin rekao je da su netačne tvrdnje ministarke Zorane Mihajlović da je prosečna plata u Vojvodini manja nego u "ostatku Srbije"...Budući kandidat demokrata za premijera Vojvodine kaže da je njena izjava ništa drugo do čist politički bezobrazluk...-...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.