Vasin: Andreja Vučića sam pominjao samo kao funkcionera SNS

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Andreja Vučića sam pominjao samo kao funkcionera SNS

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin rekao je da je Andreja Vučića danas pominjao isključivo kao funkcionera SNS, a da ako se njegov poziv na konstruktivnost i smirivanje situacije u lokalnim samoupravama u kojima dolazi do promene vlasti, smatra primitivizmom, "onda prihvata da je veoma primitivan".

Naime, Vasin je ranije danas optužio SNS za nasilno i nezakonito preuzimanje vlasti u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Irig i pozvao funkcionera SNS Andreja Vučića da "iskoristi snagu svog autoriteta i na terenu utiče na smirivanje političkih strasti", s obzirom da je, kako tvrdi Vasin, bio prisutan u svim opštinama u kojima su bili lokalni izbori.

SNS je potom ocenila "sramnim i primitivnim" pominjanje Andreja Vučića od strane Vasina, i to protumačila kao nastavak hajke na predsednika vlade Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Naprednjaci su, reagujući na prethodne optužbe DS, saopštili da su formirali novu većinu u opštini Irig "na potpuno zakonit i legitiman način i to voljom odbornika Skupštine opštine".

Međutim, Vasin u saopštenju tvrdi da je Irig bila "jedna od najzaostalijih opština u Srbiji za vreme vladavine ljudi iz sadašnje SNS".

Za vreme vlasti DS, kako je ocenio, Irig je postao prosperitetna opština sa mnogobrojnim preduzećima u industrijskoj zoni, najvećim voćnjacima i vinogradima u Srbiji, obnovljenim manastirima i crkvama, uređenim trgom, rečnom infrastrukturom i "potpunom renesansom" Banje Vrdnik.

"Ako je za SNS to uništenje, onda ih pozivam da opštinu Irig uporede sa bilo kojom opštinom u kojoj su na vlasti poslednjih godina, pa će veoma lako uvideti besmislenost svojih tvrdnji", zaključio je Vasin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.