VUČIĆ: Teške reforme daju rezultate

Izvor: Kurir, 22.Dec.2014, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: Teške reforme daju rezultate

Predsednik Vlade upozorava da nam je ostavljena spaljena kuća, koju polako podižemo

BEOGRAD - Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da mere štednje i finansijska disciplina daju rezultate i da je ovog meseca zabeležena rekordna naplata poreza.

Prvi čovek naprednjaka, obraćajući se juče građanima Mionice na završnom predizbornom skupu za lokalne izbore, precizirao je da je do 15. decembra naplaćeno 22 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dinara po osnovu PDV, a da je prošle godine u decembru naplaćeno 19 milijardi.

- To je prvi pokazatelj da se stvari kreću u dobrom smeru. I dalje se striktno držimo plana, koji je već doneo rezultate i koji će „pomerati brojke nabolje. Ostavljena nam je spaljena kuća, koju sad polako podižemo - primetio je Vučić i dodao da je svestan koliko je proces koji je započet težak.

On je ukazao na primer Velike Britanije, čiji se premijer takođe svojevremeno držao plana reformi, zbog kog je najpre bio nepopularan, ali je posle tri godine ta zemlja imala najveći privredni rast u Evropi od 3,6 odsto, uz nikad manji broj nezaposlenih.

- Reforme podrazumevaju i rast investicija, te da je plan da se naprave radna mesta za mlade, da se oseti sigurnost i da može da se planira budućnost. Nije slučajno što ambasador Nemačke govori pohvalno o Srbiji i Vladi i što je kineski premijer, jedan od najmoćnijih ljudi u svetu, boravio četiri dana u Srbiji, i to posle tri decenije. Vidi se da se stvari pomeraju - naglasio je Vučić.

(S. M.)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.