Uprkos nepotizmu, Jerkan ostaje na mestu direktora

Izvor: RTS, 28.Jul.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos nepotizmu, Jerkan ostaje na mestu direktora

Doktor Milorad Jerkan, koji je za direktora Doma zdravlja postavljen septembra 2012. godine, kao funkcioner SNS-a, ostaje na tom mestu, iako je Agencija za borbu protiv korupcije preporučila da se razreši dužnosti jer je bez konkursa zaposlio svoga sina. Skupštinski Odbor za imenovanja grada Niša, većinom glasova, odbacio je preporuku Agencije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Sa četiri glasa "protiv", koji su dali odbornici vladajućih stranaka na lokalu i jednim "za" odbornika iz URS-a, odbijena je preporuka Agencije za borbu protiv korupcije, za razrešenje direktora, jer je utvrđeno da je bio u sukobu interesa kada je u zdravstvenoj instituciji kojom rukovodi zaposlio sina lekara, a da to nije prijavio Agenciji.

U međuvremenu, direktor je Agenciji uložio žalbu koja je odbijena, a zbog slučaja nepotizma u niškom Domu zdravlja, reagovale su bojne nevladine organizacije i novinari koji istražuju korupciju u zdravstvu.
Direktor Doma zdravlja, kako nezvanično saznaje RTS, pojedinim medijima je svojevremeno izjavio da je za zaposlenje sina dobio ličnu podršku tadašnje ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, a da je zeleno svetlo dobio i od gradonačelnika Niša Zorana Perišića.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.