Udovički i Krstić će voditi ekonomiju

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički i Krstić će voditi ekonomiju

U novoj vladi naći će se najviše nestranačkih ličnosti do sada, a gotovo je izvesno da će jedan od ekonomskih resora preuzeti Kori Udovički.

- Lazar Krstić i Kori Udovički su viđen tandem za ekonomske resore u vladi. Tom rešenju u stranci smo najbliži. Složni smo da bi to bilo idealno rešenje - kažu nezvanično za „Blic“ u vrhu Srpske napredne stranke.

Još nije poznat ni onaj deo vlade koji će činiti predstavnici SNS, a velika je dilema da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << li će zajedno u vladu ući i NDS Borisa Tadića i SPS Ivice Dačića. Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić dane vikenda iskoristiće da obavi odvojene razgovore o formiranju vlade s Ivicom Dačićem i Borisom Tadićem.

- Postoji mogućnost neposredne komunikacije lidera stranaka. To će biti direktni razgovori, a ne sastanci partijskih delegacija - rekao je Beti izvor iz SPS.

SNS bi o budućim partnerima u vlasti trebalo da odluči u utorak, 15. aprila, na sednici Glavnog odbora SNS.

Kao što je „Blic“ pisao i mesto predsednika Skupštine je mnogima privlačna funkcija, a glavni kandidati iz SNS su Zoran Babić i Goran Kneževića. Ipak, prvobitna zamisao Aleksandra Vučića je da to mesto preda nekom od koalicionih partnera, kako se sva vlast ne bi skoncentrisala na jednom mestu.

U Srpskoj naprednoj stranci razmišlja se i o ideji da se u naredne četiri godine predsednik parlamenta bira na godinu dana, što bi omogućilo i drugim manjim strankama da na čelo najvišeg zakonodavnog tela dođe njihov predstavnik.

Pregovori o Kosovu

Predsednik tehničke vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da, posle konstituisanja nove vlade, on neće voditi pregovore o Kosovu a povodom najava da će biti ministar spoljnih poslova dodao da o mestima u budućoj vladi još nije razgovarano. On je juče učestvovao na ceremoniji obeležavanja 69. godišnjice proboja Sremskog fronta u Drugom svetskom ratu, u spomen-kompleksu u Adaševcima kod Šida.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstić i Udovički vode ekonomiju Srbije

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2014

U novoj vladi naći će se najviše nestranačkih ličnosti do sada, a gotovo je izvesno da će jedan od ekonomskih resora preuzeti Kori Udovički.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.