U septembru ročište po tužbi Šešelja protiv Blica

Izvor: Akter, 04.Maj.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U septembru ročište po tužbi Šešelja protiv Blica

U Višem sudu danas je održeno ročište po tužbi lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja protiv dnevnog lista Blic zbog objavljivanja teksta u kome se navodi da je on naručio ubistvo Tomislava Nikolića, nakon osnivanja Srpske napredne stranke

Na sledećem ročištu zakazanom za septembar trebalo bi da budu saslušani kao svedoci ministar spoljnih poslova i tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i tadašnji direktor BIA Saša Vukadinović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << odlučeno je u Višem sudu u Beogradu.

Kako je Šešelj istakao, dnevni list Blic je tekstove o njemu zasnivao "isključivo na mržnji" i demantovao optužbe koje su bile navedene na naslovnoj strani da je naručio ubistvo Nikolića.

"Ja sam naložio da se podnese tužba, jer je sadržaj teksta bio potpuno izmišljen", rekao je Šešelj.

On je dodao da ga je objavljivanje takvog teksta dovelo u neugodnu situaciju tokom sudskog procesa koji se protiv njega vodi u Haškom tribunalu.

Sledeće ročište zakazano je za 19. septembar u 9.00.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"Nisam naručio ubistvo Nikolića"

Izvor: B92, 04.Maj.2015

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je izmišljotina lista ''Blic'' da je pre pet godina iz Haškog tribunala naručio ubistvo Tomislava Nikolića...Prema pisanju tog lista, ubistvo je trebalo da izvrše pripadnici Zemunskog klana - Luka Bojović i Miloš Simović...''Ta informacija je potpuna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.