U razmeni psovki između SNS-URS učestvovao i Nikolićev sin

Izvor: S media, 29.Jun.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U razmeni psovki između SNS-URS učestvovao i Nikolićev sin

U Kragujevcu, na sednici skupštine izbio sukob i razmena psovki između predsednika skupštine Saše Milenića (URS) i Radomira Nikolića, sina predsednika Srbije.

U znak protesta što je Milenić neprimerenim rečima pomenuo Tomislava Nikolića, odbornici SNS-a koje predvodi Radomir Nikolić napustili su sednicu lokalnog parlamenta. Neprimerene reči su na račun predsednika Srbije upućene sa skupštinske govornice. Milenić kaže da je Nikolićev >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sin prvi počeo.

Iznenađenje u Kragujevcu: LDP i D S S zajedno na vlasti

Radnici blokirali ulaz i izlaz iz Kragujevca (VIDEO)

Kragujevac: Radnici prekinuli blokadu puta

Zamenik predsednika odborničke grupe SNS Goran Kovačević rekao je novinarima da je Milenić zloupotrebio skupštinsku govornicu i neprimerenim rečima, koristeći psovke se obratio i vređao predsednika države i odborničku grupu SNS.

"SNS neće takve stvari da toleriše, jer smatramo da je skupština tekovina demokratije", rekao je Kovačević.

Predsednik skupštine Sasa Milenić iz vladajuće odborničke grupe URS, član stranke Veroljuba Stevanovića "Zajedno za Šumadiju" rekao je novinarima da je od medija saznao da su odbornici SNS napustili sednicu kao i da je vređanje započeo šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić.

"Kao predsednik Skupštine nisam dobio zvanično saopštenje odborničke grupe SNS o napuštanju sednice Skupštine grada i informaciju o tome dobio sam posredno od predstavnika sredstava javnog informisanja. Budući da je šef odborničke grupe SNS Radomir Nikolić, neposredno pre mog javljanja za govornicom izlagao slobodne utiske o tome koji bi od najviših funkcionera 'Zajedno za Šumadiju' mogli da završe na robiji, ja sam shodno njegovom izlaganju i sam izneo svoja slobodna uverenja na tu temu", rekao je Milenić.

On je na tvrdnje naprednjaka da je na račun predsednika izneo neprimerene reči rekao da ima samo jedan komentar "a to se u komunikaciji zove okrenuti nekome ogledalce".

"Taman toliko koliko im se učini neprijatno takva ocena i takvo razmišljanje o njihovom slučaju, trebalo bi da posluži kao lep nauk, pre nego što se to iznese na istu temu o ostalim učesnicima javnog života", kaže Milenić.

Rasprava je počela oko ponovnog imenovanja direktora Parking servisa Nenada Vasiljevića, kada je šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić kritikovao njegov ponovni izbor iako je, kako je naveo, u preduzeću napravio dug od 53 miliona dinara. Na to je reagovao Milenić koji je kritikovao prošlost predsednika Srbije Tomislava Nikolića

U skupštini grada Kragujevca odbornička grupa SNS ima 16 odborničih mesta od 87 ukupno.

(agencije)

FOTO sumadijapres
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Incident

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.