U avgustu smene 10 odbora SNS-a?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U avgustu smene 10 odbora SNS-a?

List "Politika" najavio je da će Srpska napredna stranka do kraja avgusta smeniti rukovodstva u više od 10 stranačkih lokalnih odbora širom Srbije, a predsednik IO te stranke Darko Glišić kaže da će biti promena u nekim lokalnim odborima, kao i da spisak još nije okončan.

"Naš odbor u Zaječaru je raspušten i u još nekoliko odbora je došlo do personalnih promena. Do smena u Zaječaru je došlo zbog lošeg izbornog rezultata, lošeg rada u lokalnoj vlasti i gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nikakvih stranačkih aktivnosti. Da li će i kada neki drugi odbor snositi sankcije zavisi od toga kako se ponašaju i rade. Čim se pokažu loši rezultati ili se uoči problem reagujemo sa adekvatnom merom", kazao je Glišić za Politiku.

Kako je kazao, nije isključeno da je možda neko od naprednjaka na lokalu zloupotrebio svoju funkciju da bi ostvario lični interes i istakao da članska karta SNS-a ne može i neće biti zaštita od takvih radnji.

List navodi da je još krajem godine uočeno da neki opštinski odbori SNS-a rade loše, što je jedan od razloga za kadrovske promene, a raspuštanje odbora odlagano je zbog predsedničkih izbora i predsedničkih obaveza.

Upitan kakve su reakcije lokalnih funkcionera kada ih kritikuje za to što nemaju rezultat, i što svoju "nesposobnost kriju iza autoriteta predsednika stranke Aleksandra Vučića", Glišić kaže da Vučić "nije i ne može da bude paravan nesposobnim lokalnim funkcionerima".

"Imam nultu toleranciju za njihove izgovore i opravdanja zašto nešto nisu uradili, pogotovo ako su glupi i besmisleni. Građani koji su za nas glasali žele viši stepen odgovornosti, marljiviji rad i konkretne rezultate u rešavanju problema. Svako u stranci mora da bude svestan da, ukoliko nije odgovorio na takav zadatak mora da snosi odgovornost", navodi Glišić.

Na pitanje da li će biti promena u pojedinim beogradskim odborima, Glišić navodi da su u toku pripreme za beogradske izbore.

"Na izborima će se videti ko može da odgovori stranačkim obavezama, a ko ne. U skladu sa tim biće doneta i odluka", kaže Glišić.

Govoreći o smeni gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, o čemu su pisali mediji navodeći da vrh SNS-a nije zadovoljan njegovim radom, Glišić kaže da je SNS ozbiljna stranka koja se ne bavi temama rekla - kazala i dodao da veliki broj odbora veoma dobro radi.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Politika": Velika čistka u SNS na lokalu

Izvor: B92, 25.Jul.2017

Beograd -- List "Politika" piše da će Srpska napredna stranka do kraja avgusta smeniti rukovodstva u više od 10 stranačkih lokalnih odbora širom Srbije...Predsednik IO te stranke Darko Glišić kaže da će biti promena u nekim lokalnim odborima, kao i da spisak još nije okončan..."Naš odbor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.