Svađa u DSS zbog saradnje sa SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađa u DSS zbog saradnje sa SNS

Demokratska stranka Srbije nije raspravljala o statusu Đorđa Vukadinovića u njenoj poslaničkoj grupi, kojoj se priključio kao nestranačka ličnost izabran na listi DSS - Dveri, izjavio je danas predsednik saveta resornih odbora DSS Aleksandar Popović.

Povodom izjave šefa beogradskog Odbora DSS Uroša Jankovića da Vukadinović mora da vrati mandat, Popović je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu naveo da je Janković izneo svoje lično mišljenje, a ne zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranačko viđenje problema u unutarstranačkim odnosima.

"S obzirom na poslednja dešavanja u DSS, možda nije daleko od istine da ću napustiti poslanički klub te stranke. Uprkos odličnoj saradnji sa Sandom Rašković Ivić u okviru poslaničkog kluba, preći ću u samostalne poslanike, u slučaju da se DSS ne distancira od koalicija na Voždovcu i Vračaru sa SNS. Nemam nameru da budem u tom društvu i da zastupam politiku koju ne želim", rekao je Vukadinović za Danas.

Janković je, na najavu Vukadinovića da će izaći iz DSS ako ta stranka ne raskine koalicije sa naprednjacima na Vračaru i Voždovcu, rekao za list "Danas" da je Vukadinović tu stranku "prevario" i da je očigledno da će "ukrasti" mandat koji mu je lično podarila Sanda Rašković Ivić, te da je to velika škola za ubuduće da DSS više ne daje mandate neproverenim ljudima.

Odgovarajući na prozivke Jankovića, poslanik i direktor Nove srpske političke misli kaže da od predsednika gradskog Odbora DSS nije tražio ništa ni "lično ", ni bezlično.

"Život je pas. Posebno srpski, i posebno politički život. Razume se, osim ukoliko nećete da pevate kako SNS vlast svira. Ili, još bolje, da samo glumite opozciju, a za vlast radite i za račun vlasti odrađujete prljav posao. I tu bi se mogla završiti moja "rasprava" sa izvesnim Jankovićem, odnosno anonimnim, ali prepoznatljivim autorima teksta koji je on potpisao. Ipak, zarad čitalaca - mada pretpostavljam da je i njima manje-više jasno - moram reći da gospodina Jankovića ne poznajem (osim što mi je slao polupreteće sms-ove povodom mog javnog i svima poznatog stava o saradnji sa SNS-om na lokalu), te da mu ni "lično", ni "bezlično" nikada ništa nisam tražio. U DSS sam, poslednjih godinu-dve, kontaktirao sa Sandom Rašković, ljudima sa Kosova i, u poslednje vreme, sa Draganom Maršićaninom", napominje Vukadinović i dodaje da je izlazak iz poslaničkog kluba DSS najavio upravo zato da ni sebe, ni DSS ne bi povlačio po blatu koje nažalost, pravi jedan mali, ali agresivan prorežimski deo stranke i to u korist aktuelne vlasti.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svađa u DSS zbog saradnje sa SNS

Izvor: OkRadio.rs, 28.Sep.2016

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije nije raspravljala o statusu Đorđa Vukadinovića u njenoj poslaničkoj grupi, kojoj se priključio kao nestranačka ličnost izabran na listi DSS - Dveri, izjavio je danas predsednik saveta resornih odbora DSS Aleksandar Popović. Povodom izjave šefa beogradskog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.