Surdulica: Tončev zove SNS u vlast, da ne bude opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surdulica: Tončev zove SNS u vlast, da ne bude opozicije

Vladajuća većina u Surdulici, koju čine 22 odbornika Socijalističke partije Srbije danas je na sednici na kojoj su verifikovani mandati 35 odbornika izabranih na lokalnim izborima 24. aprila, za predsednika Skupštine opštine ponovo izabrala Novicu Tončeva, lidera lokalnih socijalista.

Tončev koji je i funkcioner SPS i 19. po redu na listi za narodne poslanike, izjavio je za agenciju Beta da su konstitutivnoj sednici prisustvovali odbornici opozicije – svi iz Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napredne stranke (SNS) ali da su prilikom glasanja ostali uzdržani.

"Pozvali smo i odbornike SNS da zajedno sa nama budu deo vladajuće koalicije u Surdulici. Do sada ništa nisu odgovorili ni da pristaju ni da ne pristaju a naša ponuda i dalje stoji", kazao je Tončev.

Tončev je rekao da bi to bio prvi slučaj u Srbiji od uvođenja višestranačkog sistema da u jednoj opštini sve političke partije koje imaju odbornike u lokalnom parlamentu učestvuju u vlasti, a da nema opozicije.

Nakon lokalnih izbora 24. aprila u Skupštini opštine Surdulica mandate imaju odbornici samo dve partije – SPS, koja je osvojila većinu glasova u toj opštini i ima 22 odbornika, i SNS koja je sa 13 odbornika i jedina opozicija.

SPS je i u prethodnom mandatu samostalno formirala lokalnu vlast u Surdulici.

Na današnjoj sednici SO Surdulica za predsednika opštine izabrana je Aleksandra Popović, koja je bila na čelu te opštine i u prethodnom mandatu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.