Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Okt.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija:Odbor o slobodi medija bez naprednjaka

Sjednici Odbora za informisanje sa temom o slobodi medija prisustvovali su predstavnici NUNS i UNS i predstavnici opozicije, ali ne i članovi većine u parlamentu iz Srpske napredne stranke.

Predsednica Odbora Vesna Marjanović obavijestila je novinare da je sjednica bila zakazana za 27.oktobar, ali je vladajuća većina, kako je rekla, zatražila da se ta sjednica odloži zbog stranačke slave što je ona i učinila.

"U međuvremenu sam dobila dopis iz ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << kulture u kome sam zamoljena da sjednicu pomerim za 30. ili 31. oktobar, jer je ministar imao želju da prisustvuje sjednici. Smatrajući da je dobro da ministar prisustvuje, smatrala sam da treba da mu izađem u susret", rekla je ona i pročitala da je Tasovac potvrdio dolazak na ovaj sastanak.

Međutim, on se nije pojavio, kao ni državni sekretar Saša Mirković, koji je bio prisutan na prethodnom odboru.

Predstavnici opozicije su se saglasili da je stanje u medijima loše, a lider Nove stranke Zoran Živković je rekao da je nedolazak većine "opstrukcija odnosno njihovo bežanje".

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović rekao je na sjednici da "sloboda umire uz gromoglasne aplauze".

Novinarima se obratio i poslanik SNS i član Odbora za informisanje Vladimir Đukanović, koji je u parlament došao na poziv medija, rekavši da mu je besmisleno da komentariše "partijski skup Demokratske stranke" uz ocjenu da se taj odbor zloupotrebljava.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.