Smena u Boru samo ako to bude naredio vrh SNS-a

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2017, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena u Boru samo ako to bude naredio vrh SNS-a

Odbornička grupa naprednjaka potpomognuta SPS i pojedinim odbornicima opozicije potpisala je peticiju za smenu Živorada Petrovića (SNS) sa funkcije predsednika Opštine Bor, saznaju "Novosti".

Ukupno 25 od 35 odbornika Skupštine opštine preuzelo je formulare za zakazivanje vanredne sednice sa samo jednom tačkom dnevnog reda - smena Petrovića, njegovog zamenika Saše Vukadinovića (SNS) i članova Opštinskog veća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
- Tačno je da su oni, koji žele moju smenu, preuzeli dokumentaciju za zakazivanje sednice za moj opoziv - potvrdio je Petrović, navodeći da je potrebno da sakupe, najmanje, trećinu potpisa odbornika.

Prvi čovek Bora nije želeo ništa da komentariše dok ne bude stigao zvaničan zahtev za njegov opoziv.

Foto: Promo

- Moguće je i da je ovo samo manevar da me nateraju da sam podnesem ostavku, ali im to zadovoljstvo neću pružiti - rezigniran je Petrović. - Neka moje partijske kolege zakažu sednicu i pokušaju da me smene. Samo, moraće da budu spremni i na posledice, koje će taj potez izazvati, jer bi mnogo nečistog veša isplivalo u javnost.

Međutim, ako iz vrha SNS dobije naređenje da se povuče, Petrović kaže da bi to učinio istog časa.

- Ovako, neću da se povlačim pred onima, koji su samo dizači ruku, a glavni reditelj i scenarista ove sapunice, zbog koje trpe svi Borani, krije se iza njihovih potpisa - naglasio je Petrović, ali nije želeo da precizira o kome je reč.

Shodno zakonu, 12 od 35 odbornika trebalo bi da potpiše dokument, koji obavezuje predsednika SO da u roku od 48 sati zakaže vanrednu sednicu. Jedan broj odbornika već je potpisao zahtev za smenu Petrovića.

Vidoje Adamović (SNS), predsednik Skupštine opštine, ističe da je prvi potpisao zahtev za Petrovićevu smenu, jer "nije zadovoljan funkcionisanjem izvršne vlasti".

Foto: Promo

- Petrović i njegov zamenik Vukadinović sami donose većinu odluka i ne poštuju stav odbornika - tvrdi Adamović. - Aktuelni gradonačelnik nema komunikaciju sa članstvom i smatram da bi bilo najbolje da, u inetersu grada, sam podnese ostavku.

Još konkretniji je bio Aleksandar Milikić, odbornik iz redova SNS, koji se u javnosti najviše pominje kao mogući naslednik Petrovića.

- Nezadovoljan sam radom izvršne vlasti u protekle tri godine, koju je obeležilo mnogo afera, od snimka koji je procurio u javnost u kome Petrović preti otkazima, nestanku skupog džipa, koji je vozio gradonačelnik, zapošljavanju članova bliže rodbine... Ne želim u tome više da učestvujem! - poručuje Milikić.

Sličnog je mišljenja i njegov skupštinski i partijski kolega Milinko Živković, koji veruje da će ako Petrović ostane na čelu grada, naprednjaci na lokalnim izborima naredne godine proći gore, nego u Zaječaru.

Nedavno je glasovima stranačkih kolega u Negotinu sa mesta predsednika Opštine smenjen Jovan Milovanović, a pod znakom pitanja je i pozicija Radisava Čučanovića, prvog čoveka Kladova, ali i Dejana Vagnera, čelnika Majdanpeka.

- Imali smo šansu da u da proteklih godina, kada je uloženo oko 400 miliona evra, od Bora napravimo bolje mesto za život. Međutim, zbog inertnosti vlasti ta prilika je prokockana, a uz to javna preduzeća i ustanove su u dubiozi više od 2,5 milijardi dinara, za šta je najdirektnije kriva aktuelna opštinska vlast - kaže Milinko Živković.

(Telegraf.rs / Novosti)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.