Smena predsednika Skupštine grada, Crnogorac menja Sevića

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena predsednika Skupštine grada, Crnogorac menja Sevića

Vladajuća većina u Skupštini grada okupljena oko SNS-a podnela je zahtev za smenu predsednika Skupštine grada Siniše Sevića.

Zahtev je potpisalo 48 odbornika iz redova vladajuće većine, a ukoliko Sević sam ne zakaže sednicu sa zahtevom za njegovu smenu, to će u roku od 7 dana uraditi potpredsednik skupštine Miroslav Ilić.

Zahtev za Sevićevu smenu nije iznenađenje za novosadsku političku scenu i o tome se govori već nekoliko meseci nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << došao u sukob sa vrhom pokrajinskog SPS-a posle čega je raspušten gradski odbor u Novom Sadu čiji je predsednik bio. Raskol je doveo do toga da je SPS formirao novu odborničku grupu u Skupštini grada koju čine Tihomir Nikolić iz PUPS-a, Jelena Crnogorac iz Jedinstvene Srbije, bivši odbornici DSS-a Petar Ćirović i Branko Pejić, te nekadašnji odbornici DS-a koji su prešli u Novosadski demokratski pokret Slađana Križanić, Ana Vozar i Danijel Borbaš. Ta nova odbornička grupa se zove "Za Novi Sad".

Ujedno je i Sević zajedno sa odbornicima Klaudijom Ilić i Đorđem Petrovićem osnovao svoju grupu tvrdeći da oni predstavljaju SPS. Podsetimo, za otvoren sukob unutar socijalista javnost je saznala onog trenutka kada je odlučeno da se Dragan Lukač smeni sa pozicije direktora Novosadskog sajma, a nedugo zatim za direktora je postavljen Bajatovićev čovek, Slobodan Cvetković.

Zanimljivo je da u proteklih nekoliko meseci obe struje okupljenje oko SPS podržavaju gradsku vlast koju predvodi SNS. Kako 021 saznaje, nakon smene Sevića uslediće i izbor novog predsednika Skupštine grada i tu bi trebala da sedne Jelena Crnogorac iz Jedinstvene Srbije.

Inače, izbori za novog predsednika Gradskog odbora SPS-a su 13. marta, a kandidati su aktuelni predsednik Sević i Slobodan Cvetković. (S.K./Ž.B.)

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smena na čelu Skupštine Novog Sada - umesto socijaliste presedsedavajući iz Jedinstvene Srbije

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 14:27

Vladajuća većina u Skupštini Novog Sada okupljena oko SNS podnela je zahtev za smenu predsednika Skupštine grada Siniše Sevića, koji je na ovu funkciju izabran kao kadar SPS. Sevića će zameniti odbornica Jedinstvene Srbije Jelena Crnogorac...Zahtev za smenu Sevića potpisalo je 48 odbornika Skupštine...

Nastavak na Blic...

Inicijativa za smenu predsednika skupštine Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015

U Skupštinu grada Novog Sada stigla je inicijativa za smenom aktuelnog predsednika gradskog parlamenta Siniše Sevića (SPS), koju je potpisalo 46 odbornika vladajuće većine okupljene oko SNS...Inicijativa je podneta juče, rekao je Tanjugu u ime predlagača predsednik odborničke grupe "Za Novi Sad"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.