Slavica Đukić Dejanović: Nema suštinskih neslaganja između SPS i SNS

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavica Đukić Dejanović: Nema suštinskih neslaganja između SPS i SNS

KRAGUJEVAC - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović negirala je danas da između socijalista i njihovih koalicionih partnera u Vladi Srbije, Srpske napredne stranke, postoje suštinska neslaganja.

Na pitanje o kritikama koje su poslednjih dana razmenili pojedini funkcioneri SPS i SNS, Slavica Đukić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dejanović je novinarima u Kragujevcu kazala da vlada ima "povoljan trend po građane Srbije" i da je kvalitetnija sa socijalistima.

"Da li u jednoj ili drugoj partiji ima onih koji možda razmišljaju o nekim pitanjima, ali koja nisu suštinska za državu, i na drugačiji način, to je sasvim moguće. Da li ljudi sumnjaju, znate, i u jednoj porodici ima sumnje među članovima. Da li je sumnja nekada put za testiranje istine, i to je tačno", rekla je potpredsednica SPS.

Prema njenim rečima, SPS se bavi bitnim ocenama rada vlade, a to je da ova vlada ima povoljne rezultate.Dodala je da se i na međunarodnom planu stvaraju uslovi za veće investicije u Srbiji i da će narod u zbog toga moći bolje da živi.

"Smatramo da su ogroman doprinos tome dali i ministri iz SPS. Ostalo što se zove sumnja, želja, stav pojedinca, a nije stav organa SPS i SNS, nije tema i mi se time ne bavimo", rekla je Slavica Đukić Dejanović.Ona se pozvala i na stav premijera Srbije i predsednika SNS Aleksandra Vučića da je vlada kvalitetnija sa socijalistima.Kritičke izjave počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića o Prokopu izazvale su oštre polemike SPS-a i SNS-a, a od Mrkonjićevih reči ogradio se i šef socijalista Ivica Dačić koji je kazao da je to bio samo lični stav pojedinca.

Formirano privremeno rukovodstvo SPS u Kragujevcu

Đukić Dejanović je rekla danas da će do narednih parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji, kao i do izbora lokalnog partijskog rukovodstva, socijaliste u Kragujevcu voditi privremeni organ sa svim ovlašćenjima gradskog odbora.

"Rukovodstvo ima konkretan zadatak - da učestvuje u predizbornim radnjama i organizuje parlamentarne i lokalne izbore u Kragujevcu i da u roku od 60 dana od završetka izbora organizuje aktivnosti za izbor partijskog rukovodstva", rekla je Slavica Đukić Dejanović novinarima u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, juče je formiran privremeni organ SPS u Kragujevcu čiji je novi predsednik diplomirani pravnik Miodrag Nikolić.

U najuže rukovodstvo SPS u Kragujevcu vratio se Obren Ćetković, nekadašnji predsednik gradskog odbora socijalista i bivši direktor kragujevačkog Vodovoda u vreme kada je gradsku vlast predvodila Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića, koji je sada u opoziciji. Slavica Đukić Dejanović je rekla da izbor Ćetkovića ne znači zaokret politike SPS na lokalnom nivou jer Ćetković ne donosi novu politiku i disciplinovani je član socijalista.

Autor: Beta,Foto: Nemanja Pančić

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SPS nije sam sebe kandidovao za vladu

Izvor: Akter, 08.Feb.2016

Funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da SPS nije u ovoj vladi, tako što je ta stranka sama sebe kandidovala za učešće već da je to bila odluka premijera Aleksandra Vučića, koji je rekao da je vlada sa socijalistima bolja.."Ja mislim da je to istina. Mi ćemo na izbore...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.