Skupštinske odbore, za sada, vode samo članovi SNS

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštinske odbore, za sada, vode samo članovi SNS

U Skupštini Srbije biraju se predsednici i potpredsednici odbora - do sada ih je izabrano sedam od ukupno 19. Na čelu su, međutim, samo članovi Srpske napredne stranke ili stranaka koje su sa njima do sada bile u koaliciji, ali i Muamer Zukorlić. Da li to znači da se odustalo od dosadašnje prakse da pojedine odbore vode i predstavnici opozicije?

Doktor Vesna Rakonjac, izabrana za predsednicu skupštinskog odbora za rad i socijalna pitanja, iz redova je  vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srpske napredne stranke. Pre toga, opozicija je zamerila da do trenutka glasanja nisu znali ni ko je kandidat.

"Ja čak ne znam ni kako izgleda gospođa Vesna Rakonjac, da li je to gospođa preko puta mene ili sa moje desne strane", pita Ljupka Mihajlovska iz Pokreta "Dosta je bilo".

Drugi su došli sa svojim predlogom - Dveri su predložile da predsednik odbora za rad i socijalna pitanja bude Boško Obradović jer se zalaže za, kako kažu, "porodičnu politiku". To im nije prošlo.

"Vodi se politika "ne lipši magarče do zelene trave" i politika svršenog čina. Ne postoji dogovor, postoje postavljenja", kaže Marija Janjušević iz Pokreta "Dveri".

To jednostavno nije tačno, tvrde vladajući, optužujući opoziciju za opstrukciju.

"Mi gubimo vreme, znamo ko je apsolutna većina, prema tome - znamo kako će šta biti izglasano", navodi  Josip Broz iz Komunističke partije.

O opozicionim poslanicima na čelu odbora može da se razgovara, poručuju iz SNS-a ali je pravo pitanje da li su uopšte zainteresovani.

"Ključna greška je, a verujem da ćete Vi kao N1 to izbaciti - ključna greška je to što su, kad smo konstituisali odbore i skupštinu, govorili su da su neki odbori važni, a neki manje važni. Svi su odbori važni", objašnjava

Vladimir Đukanović iz Srpske napredne stranke.

A važno je i ko predsedava odborima - ostalo je još 12 prilika da to bude neko od članova koji predstavljaju opoziciju.

Dok se u malim salama konstituišu odbori, u velikoj, plenarnoj sali ne dešava se ništa, a prazan je i hol Skupštine Srbije. Kako saznajemo, za ovu nedelju nema zakazane plenarne sednice, a verovatno je i da neće biti zasedanja.

Detaljnije u prilogu Jovane Štetin:

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Opozicija o skupštinskim odborima: Nema dogovora, sve "postavljenja"

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016

U Skupštini Srbije biraju se predsednici i potpredsednici odbora - do sada ih je izabrano sedam od ukupno 19. Na čelu su, međutim, samo članovi Srpske napredne stranke ili stranaka koje su sa njima do sada bile u koaliciji, ali i Muamer Zukorlić. Da li to znači da se odustalo od dosadašnje prakse...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.