Skupština u Nišu počela raspravu o smeni direktora javnih preduzeća

Izvor: Blic, 18.Sep.2012, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština u Nišu počela raspravu o smeni direktora javnih preduzeća

Odbornici Skupštine grada Niša započeli su večeras raspravu o smeni direktora većine javnih preduzeća i ustanova, a izjašnjavaće se i o imenovanju vršilaca dužnosti u tim preduzećima i ustanovama. Većinom glasova odbornici su odlučili da produže rad i posle 18 časova.

Odbornici opozicije (DS i LDP) ukazali su da se pojedini direktori smenjuju iako im nije istekao mandat, dok odbornici većine (SNS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << URS, SPS-PUPS-JS) tvrde da su direktori koji se smenju - "politički došli na ta mesta, pa će politički i otići".

Opozicija je isticala da je skupština prethodno tokom dana usvojila izveštaje javnih preduzeća i ustanova, a tokom večeri vladajuća većina smenjuje direktore čiji su izveštaji usvojeni.

Odbornička većina, sa svoje strane, navodi da postoji politički program rada javnih preduzeća i ustanova i da taj program treba da se realizuje sa kadrovima u koje gradska vlast ima poverenje.

Jednom broju direktora iz DS zamereno je nekontrolisano zapošljavanje novih radnika.

Odbornici su pre rasprave o smeni direktora izabrabali Marinu Mitić za zaštitnika građana. Dosadašnji zaštitnik građana Dobrila Zdravković, koja je bila razrešena sudijske funkcije kad je bila birana za ombudsmana, sada je vraćena za sudiju.

Povezane vesti: Prvo smena svih direktora javnih preduzeća, pa fingirani konkursi Kako se Vlada pravi da smenjuje direktore
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš, polemika o direktorima

Izvor: RTS, 18.Sep.2012

Niški parlament raspravlja o smeni starih i imenovanju novih direktora gradskih preduzeća. Vladajuća koalicija SNS-URS-SPS predložila Odboru za imenovanje promenu svih direktora iz Demokratske stranke...Koliko je novih radnih mesta otvoreno za rođake i stranačke kolege u Nišu, niko tačno ne zna....

Nastavak na RTS...

Smena direktora u Nišu

Izvor: RTS, 18.Sep.2012

Niški parlament smenio 24 direktora gradskih preduzeća i na njihovo mesto postavio vršioce dužnosti. Opozicija ukazuje da su pojedini direktori smenjeni iako im nije istekao mandat. Iz vladajuće većine odgovaraju - direktori su politički došli na ta mesta, politički i odlaze. ..Odbornici Skupštine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.