Sednica Predsedništva SNS ušla u treći sat

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Predsedništva SNS ušla u treći sat

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, na kojoj se razgovara o formiranju nove vlade, ušla je u treći sat. Sednica Predsedništva, koja se održava u sedištu stranke u Beogradu, počela je u 16 sati. Ranije je najavljeno i da će sutra biti održana sednica Glavnog odbora naprednjaka.

Naprednjaci na sednici Predsedništva razmatraju dosadašnji tok razgovora o formiranju vlade, a očekuje se da će lider SNS Aleksandar Vučić o tome sutra obavesti i Glavni odbor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i da će biti donete konkretne odluke.

Nakon sednice Predsedništva, ali i sutrašnje sednice Glavnog odbora, trebalo bi da bude jasnije kako će izgledati nova vlada.

Kako su do sada nagovestavali funkcioneri SNS, nova vlada bi trebalo da ima 16 ili 17 ministarstava, SNS neće imati više od šest ministara, dok je izvesno da će u vladi ostati Lazar Krstić, a najverovatnije u Nemanjinu 11, u nekom od ekonomskih resora, naćiće se i Kori Udovički.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović očekuje da vlada bude formirana do 27. aprila.

- Nadam se da ćemo u sedmici nakon 20. aprila imati i formiranu vladu. Ne mogu da kažem tačan dan zbog tehničkih i protokolarnih razloga - predlaganja zakona, vremena koje će poslanici provesti u raspravi - ali do nedelje, 27. aprila, verujem da ćemo imati izabranu vladu - rekao je ranije Stefanović.

Konstitutivna sednica parlamenta zakazana je za sredu, 16. april, ali još nije poznato da li će tog dana, pored verifikaciju manadata novim poslanicima, biti izabran i novi predsednik parlamenta, ili će taj deo posla biti ostavaljne za četvrtak, a možda, kako je ranije rekao Stefanović, i posle Uskrsa.

Stefanović je rekao da se u SNS razmišlja da u naredne četiri godine dođe do rotacije na mestu predsednika Skupštine Srbije, odnosno da se se predsednik bira na po godinu dana.

Naprednjaci su tokom prošle sednice imali razgovore o formiranu vlade sa predstavnicima SPS i NDS, kao i sa SVM, koji su nakon razgovora pozvali da učestvuju u vladi.

Pročitajte još: Sprema se pobuna u Predsedništvu SNS zbog najave da će samo pet ministara biti naprednjaci

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sednica Predsedništva SNS ušla u treći sat

Izvor: Akter, 14.Apr.2014

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, na kojoj se razgovara o formiranju nove vlade, ušla je u treći sat

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.