SPS poželjan partner u Vladi

Izvor: RTV Pink, 03.Sep.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS poželjan partner u Vladi

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je da je SPS poželjan partner u Vladi Srbije sve dok je posvećena sprovođenju reformi.



"Vlada Srbije je okrenuta onome što smo obećali građanima na izborima, okrenuti smo reformama, privlačenju investicija, novim radnim mestima, jačanu institucija i sve dok su ljudi u koaliciji okrenuti tom poslu oni su poželjan sagovornik i partner", rekao je Babić. Poslednjih dana u beogradskoj štampi se sve više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << piše o tome da bi Ivica Dačić i njegovi socijalisti mogli da budu zamenjeni, a priču je dodatno podgrevali navodni verbalni napadi Dačića na list Kurir, pa su pojedini funkcioneri naprednjaka zatražili su da SPS bude isključen iz vlade. Premijer Aleksandar Vučić je na to odgovorio da ne želi da se bavi stranačkim pitanjima, a Dačić se izvinio za ispad. Mediji su takođe spekulisali da bi mesto SPS mogla da zauzme NDS, ali su takvi navodi demantovani iz stranke Borisa Tadića. Nedavno je i visoka funkcionerka SPS-a Dijana Vukomanović izjavila da je nerealan scenario da Boris Tadić i njegova NDS uđu u Vladu nakon eventualne rekonstrukcije. Upitan o situaciji u Vojvodini, Babić je rekao da je nedemokratski da vlast drži neko ko ima samo šest odsto glasova podrške, ukazavši da takvo stanje mora da se promeni. "Promenljivost na bilo kojoj poziciji na koju nas građani pošalju je demokratska i normalna, nedemokratski je da sedite 12 godina na istom mestu, kao što radi predsednik pokrajinske vlade lider DS Bojan Pajtić koji ima podršku šest odsto birača", ocenio je Babić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.