SPS ZA RAZGOVORE S MANDATAROM Socijalisti već dele funkcije u vladi

Izvor: Blic, 28.Maj.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS ZA RAZGOVORE S MANDATAROM Socijalisti već dele funkcije u vladi

Predsedništvo SPS juče je donelo odluku da razgovara sa SNS, a pojedini članovi su sebe već videli u vladi, pa su insistirali na dogovoru o personalnim rešenjima, saznaje "Blic".

Socijalisti su juče održali sastanak koji je sazvao lider SPS Ivica Dačić kako bi socijalisti imali dogovoren stav posle najave mandatara Aleksandra Vučića da će "razgovarati sa svima koji hoće da razgovaraju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS" o formiranju nove vlade Srbije, ali i da to ne znači da će biti koalicioni partneri u novoj vlasti.

Na sastanku u sedištu SPS koji je trajao nekoliko sati, socijalisti su zauzeli jedinstven stav da treba razgovarati sa Aleksandrom Vučićem. Tokom rasprave iznošena su različita mišljenja o položaju SPS, mogućoj budućoj vladi, ali je generalni stav podrška razgovorima.

TRKA ZA FOTELJE U NEMANJINOJ Vučić bira između ovih 5 SCENARIJA

Kako "Blic" saznaje, lider SPS Ivica Dačić smatra da bi po SPS bilo katastrofalno da bude u opoziciji. Dačić je tokom svog izlaganja više puta naglašavao da bi bilo loše po SPS da ne uđe u vladu. Lider socijalista nije se bavio analizom šta bi donelo stranci opoziciono delovanje, ali je zato govorio da je uvek bolja pozicija za partiju, i da je vidljivija kada je u izvršnoj vlasti.

Najzanimljivi su bili nastupi funkcionera Dijane Vukomanović i Žarka Obradovića. Oboje su za saradnju sa SNS, ali su sve vreme naglašavali da treba da se dogovore personalna rešenja. Izvor "Blica" navodi da njih dvoje sebe vide na istoj poziciji - ministra prosvete.

- Dok je Dijana sve vreme govorila misleći na Dačića "podržavam šta šef kaže" ili „podržavam šta naš predsednik misli“, mora se priznati da je Obradović zadržao dostojanstvo.

Međutim, nisu propustili da uz stav da se razgovara sa SNS odmah dodaju i da mora da se održi i sastanak o personalnim rešenjima - kaže sagovornik “Blica”.

Na sastanku nisu bili prisutni svi članovi Predsedništva, a odsutna je bila i profesorka Slavica Đukić Dejanović. Izvor “Blica” navodi da lider SPS nije razgovarao sa Vučićem i da socijalisti ni posle posete lidera SNS Moskvi još nemaju odgovor na pitanje da li ulaze u Vladu.

Podrška Vučićevom programu

U saopštenju posle sastanka Predsedništva Dačić je istakao da je u najboljem interesu Srbije da se nastavi saradnja sa Aleksandrom Vučićem i SNS i da su do sada ostvareni veoma značajni rezultati, od ekonomskih reformi do poboljšanja međunarodnog položaja zemlje. Predsedništvo SPS je podržalo Predlog programa buduće vlade koji je izložio Aleksandar Vučić u deset tačaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.