GIK Novi Sad: Devet lista u Skupštini grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2016, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GIK Novi Sad: Devet lista u Skupštini grada

Skupštinu Grada Novog Sada je nakon izbora ušlo ukupno devet izbornih lista, među kojima su tri manjinske, a najviše glasova osvojila Srpska napredna stranka - 40,36 odsto, izjavio je danas član Gradske izborne komisije (GIK) Marko Radin.

Rezultate svih izbornih lista za Skupštinu Grada Novog Sada možete da pogledate na našoj interaktivnoj mapi.

On je rekao Tanjugu da je svoj glas listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", na izborima za gradski parlament, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dalo 70.084. birača u Novom Sadu, da je na drugom mestu lista "Dosta je bilo - Saša Radulović" sa 16.841 glasom, odnosno 9,70 odsto ukupnog broja glasova, a na trećem Srpska radikalna stranka koja je osvojila 8,52 odsto glasova i za koju je glasalo 14.800 birača.

Svoje predstavnike u narednom mandatu Skupštine grada Novog Sada, po Radinovim rečima, imaće i koalicija okupljena oko SPS-a za koju je glasalo 14.336 birača (8,26 odsto glasova), LSV sa podrškom 12.602 birača (7,26 odsto), DS sa 11.748 glasova (6,77 odsto), kao i tri manjinske liste - Zelena stranka za koju je glasalo 2.787 birača (1,60 odsto), SVM sa 2.462 glasa (1,42 odsto) i lista "Ni jedan od ponuđenih odgovora" koju je svojim glasom podržalo 1.982 birača i koja je dobila 1,14 odsto glasova.

"Navedeni podaci odnose se na 192 od ukupno 197 biračkih mesta u Novom Sadu, a o rezultatima na preostalih pet biračkih mesta konačnu reč će na svojoj narednoj sednici dati Gradska izborna komisija, jer su na tim mestima primećene određene nepravilnosti, pa postoji mogućnost da na njima izbori budu ponovljeni", rekao je Radin.

Pomenuti rezultati, iako službeno nisu proglašeni, sa velikom izvesnošću su i konačni, jer pet biračkih mesta o kojima će odluka biti doneta na sednici GIK-a realno ne mogu ništa bitno da promene u pogledu raspodele odborničkih mandata u novosadskom parlamentu.

Skupštinu Grada Novog Sada čini 78 odbornika.



290
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Novom Sadu najviše glasova za SNS i Dosta je bilo

Izvor: NoviSad.com, 25.Apr.2016

U Novom Sadu ubedljivo najviše glasova osvojio je SNS, a odmah iza njih pokret Dosta je bilo. Tako je, prema poslednjim podacima Gradske izborne komisije, na osnovu..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.