Izvor: Njuz.net, 22.Jul.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS pravi izložbu građana koji nisu glasali za SNS

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSRBIJA, 22. jul 2016, (Njuz) – Izložba građana koji nisu glasali za SNS, pod radnim nazivom „Glasali pogrešno“ biće otvorena na stadionu Marakane početkom septembra, saopštila je služba za informisanje Srpske napredne stranke. U saopštenju stoji da će ova izložba pokazati kako „u Srbiji postoji pluralizam i da nema ni reči o diktaturi, kako pojedini zlobnici tvrde“.
– Građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << će biti poređani u nekoliko postavki, prema polu, godištu, za koju ne-SNS stranku su glasali, da li su bili beli listić, ili nisu ni glasali. Eksponati će biti obučeni u majice različitih boja da bi ih SNS posetioci mogli lakše razlikovati, izjavila je kustoskinja predstojeće izložbe Maja Gojković. Biće to neka vrsta performansa ili instalacije poput onoga što radi Marina Abramovič, samo bolje, pošto se sumnja da ni ona nije glasala za SNS, najavila je Gojkovićeva.
Poznavaoci umetnosti tvrde da će ovakva izložba pokazati i građanima, a prvenstveno Majklu Davenportu, da u Srbiji nema jednoumlja. Naš poznati politički komentator i poznavalac umetnosti Dejan Vuk Stanković tvrdi da je ovo najbolja izložba ikad postavljena, iako je još uvek nije video:
– Ovo će zapušiti usta svima koji se usude da tvrde da u zemlji vlada diktatura. Jednoumlje i autokratija danas ne postoje u Srbiji i to bi svi trebali da ponavljaju svakoga dana. Ja se osećam mnogo bolje otkad to praktikujem. Lično jedva čekam da vidim eksponate, znajući da ja nisam među njima, naglasio je Stanković.
Kako se nezvanično saznaje, SNS već pravi obiman spisak građana koji nisu glasali za SNS, što bi trebalo da umnogome ubrza akviziciju eksponata za ovu izložbu.
 
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.