SNS postaje deo vlasti u Pirotu

Izvor: Blic, 27.Jun.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS postaje deo vlasti u Pirotu

Današnjim potpisivanjem koalicionog  sporazuma o zajedničkom delovanju Koalicije za Pirot (KZP) i Srpske napredne stranke (SNS), dosadašnja opoziciona SNS postaje deo gradske vlasti.Iako nisu saopštena konkretna imena, izvesno je da će SNS dobiti dva mesta u Gradskom veću i pomoćnika gradonačelnika, ali će detalji biti saopšteni u petak na sednici Gradske skupštine.

Poverenik SNS-a za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grad Pirot Milan Jovanović je rekao  ‘’da je ovo veliki dan za grad Pirot i Piroćance i prvi put SNS ulazi u lokalnu vlast.’’

- Sami tim je to jako značajan dan i za SNS u Pirotu. Dogovorili smo se sa Koalicijom za Pirot, poštujući rezultate koje je KZP ostvarila na  lokalnim izborima i prethodni rad gradonačelnika Vladana Vasića koji uspešno vodi grad. Pregovore je sa centralom SNS-a i sa nama vodio gradonačelnik Vasić. Imali smo zajednički  dogovor da napravimo tim za bolji i razvijeni Pirot a cilj su nove investicije i veća i bolja pomoć Vlade Srbije Pirotu. Nadam se da je Vasić prepoznao da u SNS-u postoje kadrovi koji su kvalitetni i stručni i da zajedno napravimo uspešniji Pirot - rekao je Jovanović.

Gradonačelnik Pirota i čelnik Koalicije za Piot Vladan Vasić je izrazio zadovoljstvo zbog potopisivanja ovog sporazuma,

- Ovo je sporazum o zajedničkom političkom delovanju koji bi trebao da bude dugoročniji a  možda je do toga trebalo da dodje ranije. Želim da izrazim nadu da ćemo uspešno saradjivati i stabilizovati grad i imati bolje veze sa institucijama Vlade. Ne treba nikako zanemariti činjenicu da je SNS najjača stranka u zemlji, da dugi niz godina uspešno vodi Vladu Srbije i da pobeđuje na izborima. Mislim da je sasvim normalno da jedna takva velika stranka koja ima popularnosti i u Pirotu bude u lokalnoj koaliciji koja će voditi grad. Svi koalicioni partneri sa kojima smo formirali skupštinsku većinu pre nešto više od godinu dana će ako žele, a imaju od nas poziv, sa nama da nastave da vode grad. Ovo je proširenje kapaciteta gradske vlasti u svim strukturama - rekao je Vasić.

Na pitanje da li ostaju sadašnji kaolicioni partneri SPS I lista SDS-LDP, Vasić je rekao da Koalicija za Pirot sa SPS-om sarađuje već 13 godina i da im nije namera da menjaju koalicione partnere.

- SPS sa SNS-om učestvuje u republičkoj vlasti i sasvim je normalno da i ovde bude slična koalicija. Da li će  SDS –LDP i dalje učestvovati u vlasti, zavisi od njih samih. Rekli smo im šta su nove perspektive i da mora da bude nekih promena. Očekujem n jihov odgovor sutra kada je sednica Gradskog veća. O mestima smo razgovarali, neka načelna rešenja se vide, ali je rano da govorimo o kadrovskim rešenjima. Znaće se već na sednici Gradske skupštine grada koja je zakazana za petak - kaže Vasić.

Jovanović kaže da neće insitirati na mestima već će tražiiti kvalitetne ljude za tim koji će Pirot voditi dalje.

- U skladu sa tim ćemo tražiti odgovarajuća mesta.Nećemo pošto-poto insitirati na tome, jer nam nije cilj da se udome stranači kadrovi već da se razvija Pirot - rekao je Jovanović.

Gradska skupština Pirota ima 56 odborničkih mesta. Dosadašnju većinu činili su KZP, SPS i lista SDS-LDP, dok su u opoziciji bili SNS i GG "Pirotska nova snaga". Ovim današnjim sporazumom u opoziciji će biti samo GG "Pirotska nova snaga" sa četiri mandata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.