SNS najavio KRIVIČNE PRIJAVE protiv Pajtića, Sande, Obradovića i Radulovića

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS najavio KRIVIČNE PRIJAVE protiv Pajtića, Sande, Obradovića i Radulovića

Podnećemo krivične prijave protiv lidera opozicije zbog svega što su probali da urade, da manipulišu izbornim procesom, da vrše nezapamćeni pritisak na RIK i da tako na silu uđu u Narodnu skupštinu - rekao je visoki funkcioner SNS Aleksandar Martinović.

Martinović je na konferenciji za novinare u sedištu naprednjaka najavio podnošenje krivičnih prijava protiv lidera opozicije zbog "pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manipulacije izbornim procesom".

Kako je rekao, prijave će biti podnete protiv lidera DS, DSS, Dveri i pokreta Dosta je bilo Bojana Pajtića, Sande Rašković Ivić, Boška Obradovića i Saše Radulovića.

Pročitajte još

On međutim nije spominjao lidere koalicije SDS-LDP-LSV Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka.

Optužio je lidera DS Bojana Pajtića da "udružujući se sa kaolicijama DSS-Dveri i Dosta je bilo iz dana u dan izmišlja nove afere i iznosi uvrede na račun Aleksandra Vučića i predsednika RIK-a".

"U skupštinu se na ulazi izazivanjem haosa"

- Oni koji misle da u skupštinu mogu da uđu izazivanjem haosa i da od Srbije naprave novu Ukrajinu ili novu Makedoniju, neka budu sigurni da im vlada to neće dopustiti - rekao je Martinović.

Kako je rekao, "sve ove stranke i DS i koalcije", ne spaja ništa drugo osim "puke želje da se pošto-poto, ovako ili onako, vršeći pritisak na RIK, pređe pet odsto i uđe u parlament. Nema tu nikakvog političkog programa niti ekonomskog. Bitno je samo da oni uđu u Narodnu skupštinu - smatra Martinović.

Kako je dodao, ako koalicija DSS-Dveri osvoji pet odsto, čestitaće im, ali ako ne, neće dozovliti da se "desi 5. oktobar, da bilo ko izaziva nemire i dovodi u pitanje život, imovinu i bezbednot građana zbog svojih stinih, pilićarskih interesa".

"Pet odsto za cenzus je reč zakona"

- To da je cenzus pet posto to nije izmislio ni (Aleksandar) Vučić ni (predsednik RIK Dejan) Đurđević niti bilo ko iz SNS, to je definicija i pojam o izboru narodnih poslanika i u zakonu. Znači, moraš da osvojiš pet posto glasova da bi ušao u parlament. Ko je kriv koalciiji DSS-Dveri zbog činjenice da su, prema do sada obrađenom izbornom materijalu, na 4,99 - rekao je Martinović uz ocenu da ono što se noćas dešavalo u RIK-u nezabeleženo u istoriji moderne demokratije u Srbiji.

Nezabeleženo je, dodao je, da predsednik jedne političke opcije koja je učestvovala na izborima sa galerije posmatra sednicu RIK-a, a na šta nije imao pravo, ali mu je iz političke kurtoazije to omogućeno, i da nakon saopštavanja rezultata počne da vređa najpogrdnijim rečima predsednika RIK i direktora Republičkog zavoda za statistiku.

"Da se zapitaju da li je greška u njima"

- DSS-Dveri sada imaju manje glasova nego kada su pre dve godine išli smaostalno. Treba da se zapitaju da li je greška u njima - poručio je funkcioner SNS.

Prema njegovim rečima, ovi najnoviji događajai od danas pokazju da je Vučić bio u pravu kada je rekao da će svi da se skupe na "jednu političku gomilu", bez obzira odlake dolaze ne bi li doveli u pitanje rezultate izbora.

- I evo danas imate otvorenu koliciju DS, DSS, Dveri i "Dosta je bilo" - rekao je on.

Kako je rekao, nije mogao da veruje da je Pajtić pozvao glasače DS da u sredu, 4. maja, na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta, glasaju za DSS-Dveri umesto za DS.

"Pajtić je potpuno izgubio politički kompas"

- Predsednik DS ne kaže glasajte za mene, već za DSS-Dveri, jer oni moraju da uđu u Narodnu skupštinu. Pajtić je potpuno izgubio politički kompas, a doživeo je debakl ne samo na republičkim i pokrajinskim izborima, već i na loklanim u svim vojvođanskih opštinama. Od 45 opština, u čak 40 ubedljivo je pobedila SNS, pa i u opštini Inđija - izjavio je Martinović.

On je još rekao da su na svim biračkim mestima gde se ponavljaju izbori, svoje predstavnike u biračkim odborima imali i DS i Dveri-DSS i pokret Saše Radulovića.

- Svi su mogli na licu mesta da vide da li je bilo nepravilnosti ili ne, a niko nije uložio prigovor ili se žalio nego su udarili u dreku tek kada je RIK saopštila da je kolacija DSS-Dveri osvojila 4,99 i da, trenutno, ne ulaze u parlament - rekao je Martinović.

Upitao je i treba li sada da se ponovi 1996. godina samo zato što jedna lista, koja je "zamislila da treba da uđe u parlament, nije ušla" i da imamo "makedonski scenario" u Srbiji.

- Pajtić udara dreku jer će morati krivično da odgovara, sada kad nije predsednik pokrajinske vlade i kada ne može da sakriva papire. Moraće da kaže gde se miljarde za Novi Bečej, za decu, zašto je Vojvodina puna socijalnih slučajeva umesto da bude motor razvoja Srbije... - poručio je funkcioner SNS.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I SNS brani demokratiju: Krivične prijave protiv opozicije!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2016

Funkcioner SNS Aleksandar Martinović najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv lidera opozicije zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom"...Kako je rekao, prijave će biti podnete protiv lidera DS, DSS, Dveri i pokreta Dosta je bilo Bojana Pajtića, Sande Rašković Ivić, Boška Obradovića...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.