SNS, kazna za duple funkcije

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS, kazna za duple funkcije

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić kaže da je taj odbor odlučio da iz stranke isključi predsednika Skupštine Zaječara Sašu Mirkovića i zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića jer se nisu odrekli duplih funkcija. Mirković, međutim, tvrdi da iz stranke ne može da ga isključi Izvršni, već samo Glavni odbor. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Naprednjaci Saša Mirković i Ljubivoje Slavković ostali su da sede na dve stolice iako je Glavni odbor u avgustu odlučio da to u SNS-u više neće biti moguće.

Zato ih je Izvršni odbor, prema rečima njegovog predsednika Radomira Nikolića, izbacio iz stranke.

"To su teške odluke koje su u nadležnosti Izvršnog odbora, ali vođeni smo instrukcijom koju smo dobili i smatramo da neki red mora da se zna kako u stranci tako u državi", kaže Radomir Nikolić.

Saša Mirković, koji je i republički poslanik kaže da je Skupštini Zaječara ponudio ostavku početkom septembra, ali da je ona jednoglasno odbijena. Svoje argumente izneće pred Glavnim odborom stranke čiji je član i koji, tvrdi, jedini može da ga smeni.

"Želim da verujem da će neki koji nisu dobro pročitali Statut da ga pročitaju, jer, naime član Glavnog odbora se ne odstranjuje iz stranke dekretom Izvršnog odbora. Glavni dobor je viši organ od Izvršnog", kaže Mirković.

Za razliku od Mirkovića, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, koji je i član skupštine privrednog društva "Jugoistok", prihvata odluku o isključenju iako smatra da je ona neracionalna i nazakonita.

"Dužnost člana Skupštine zavisnog društva, a Jugoistok je zavisno društvo, ne smatra se funkcijom, citiram odluku zakonodavnog odbora koji je podržala Agencija za borbu protiv korupcije", kaže Ljubivoje Slavković.

Oko 200 članova SNS-a podnelo je ostavke na duple funkcije, bez obzira na to da li su bili u sukobu interesa, kada ih je lider stranke pozvao da to učine.

SNS sutra obeležava šesti rođendan kada će pred novinarima govoriti Aleksandar Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saša Mirković: Isključen sam protivno Statutu stranke

Izvor: Danas, 21.Okt.2014

Beograd - Izvršni odbor Srpske napredne stranke isključio je iz SNS Sašu Mirkovića, predsednika Skupštine grada Zaječara, i zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića, jer nisu podneli ostavke na jednu od funkcija, potvrdio je juče za Danas Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.