SNS izabrao novo rukovodstvo, Vučić ponovo predsednik

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Maj.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS izabrao novo rukovodstvo, Vučić ponovo predsednik

BEOGRAD - Izborna skupština Srpske napredne stranke (SNS) završena je danas u Beogradu, posle skoro tročasovnog rada, a Aleksandar Vučić jednoglasno je ponovo izabran za lidera stranke.

Vučić je bio jedini kandidat za predsednika stranke, a za nove potpredsednike izabrani su Miloš Vučević, Marija Obradović, Milenko Jovanov i Marko Djurić.

Delegati su na skupštini razmatrali >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << izveštaj o radu stranke, predlog izmena Statuta i birali predsednika, zamenika predsednika i potpredsednike SNS-a. Od stranačke skupštine Vučić je zatražio da ovlasti Predsedništvo da pregovara o eventualnim koalicijama na državnom i pokrajinskom nivou, iako, kako je napomenuo, naprednjacima nije neophodna koalicija za formiranje vlasti.

Glavni odbor stranke, koji je održan nakon skupštine, dao je ovlašćenje predsedništvu da pregovara o eventualnim koalicijama.

Milenko Jovanović je novinarima nakon sednica Glavnog odbora rekao da će se truditi da ispuni očekivanja koja su pred njega stavljena i da će se truditi da se "spirala poraza Srbije zaustavi i da počnemo da beležimo pobede".

Vučević je novinarima kazao da je vreme da se SNS posveti stranačkim pitanjima, ali i gradjanima.

Upitan da li će i dalje biti gradonačelnik Novog Sada, jer, kako je najavljeno, ljudi koji imaju stranačke funkcije neće moći da budu u izvršnoj vlasti, on je kazao da će to biti poznato 17. juna za kada je zakazana sednica Skupštine grada Novog Sada.

Marija Obradović je ocenila da su novi potpredsednici SNS-a izabrani u skladu s tim kako su se ponašali kao stranački aktivisti i svoje postavljenje na funkciju vidi kao podršku lidera naprednjaka Aleksandra Vučića ženama u politici.

Upitana o tome kakvi su to novi kontrolni mehanizmi koje uvodi SNS za svoje odbore, ona je kazala da stranka planira da kontrola bude više savetodavna i da se naprave bolji timovi.

Marko Djurić rekao je da će SNS s novim, ali i starim funkcionerima i dalje "visoko držati barjak promena".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.