SNS: Stabilnost države prioritet

Izvor: RTS, 13.Jul.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Stabilnost države prioritet

Politička i ekonomska stabilnost države je osnovni cilj Srpske napredne stranke i Vlade Srbije, rekla je potpredsednica naprednjaka Maja Gojković nakon sednice Predsedništva stranke.

Potpredsednica naprednjaka kaže da su na današnjoj sednici definisani osnovni politički i ekonomski ciljevi, ali i pravci daljeg delovanja.

Na sednici Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNS-a danas nije bilo reči o promeni vlasti u Vojvodini, ali je stav SNS-a prema tom pitanju jasan, kaže Maja Gojković.

"Može da dođe do rekonstrukcije vojvođanske vlade, ali jedan jedini uslov je da Demokratska stranka, koja je upropašćavala Vojvodinu, već 14 godina, ne može da bude deo te rekonstruisane vlade. Raspisivanje izbora zavisi od aktuelnih vladajućih stranaka u Vojvodini", navela je potpredsednica naprednjaka.

"Posmatrali smo ukupno političku situaciju u čitavom regionu, uporedili ono što se dešava danas u nekim zemljama u našem okruženju i utvrdili da je ovo prioritet i SNS-a i Vlade Srbije, čiji je premijer naš predsednik gospodin Aleksandar Vučić", rekla je Gojkovićeva na konferenciji za medije u sedištu stranke.

Gojkovićeva je navela da je Predsedništvo stranke napravilo "širu analizu političkih događaja u regionu", a reči je bilo i o izjavama turskog premijera Redžepa Erdogana i o onome što se dešava u Makedoniji.

Kako je istakla, drugi važan cilj je sprovođenje ekonomskih reformi za koje je, kako je ponovila, SNS dobio podršku građana Srbije na izborima.

"Predsedništvo SNS-a se izjasnilo i o Zakonu o radu koji će se naći u Skupštini u utorak, i jednoglasno podržalo taj zakon, zato što SNS nema šta da krije od građana Srbije", istakla je Maja Gojković, koja je i predsednica Skupštine Srbije.

"Nismo ni u kakvim kombinacijama, nećemo da štitimo privilegije, već ovim zakonom želimo da zaštitimo radnike i poslodavce koji hoće da zapošljavaju i otvaraju nova radna mesta i naravno želimo da zaštitimo nezaposlene ljude i mlade ljude koji po postojećem zakonu ne mogu da nađu posao", podvukla je Gojkovićeva.

Ilustrujući posledice postojećeg Zakona o radu, Gojkovićeva je navela da je broj zaposlenih opao za 345.000, od čega je 318.000 samo u privatnom sektoru ostalo bez posla.

"SNS postavlja pitanje onima koji su zagovornici postojećeg stanja - šta je to dobro u ovom, postojećem Zakonu o radu", upitala je potpredsednica naprednjaka.

Gojkovićeva je rekla i da je veliki broj članova Predsedništva SNS-a predlagao da se iduće nedelje održi miting podrške Zakonu o radu, ali je presudio predlog lidera naprednjaka - koji se tome usprotivio.

Istakla je da je legalno i legitimno da oni kojima se ne dopada Zakon o radu izraze svoj protest ispred zgrade Skupštine Srbije, ali je zamolila da se pritom čuvaju javni red i mir.

Gojkovićeva je najavila da će SNS 3. avgusta, dan uoči 100 dana rada Vlade premijera Aleksandra Vučića, pokazati sve rezultate rada, upoređujući postignute rezultate sa ekspozeom koji je Vučić izneo u Skupštini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.