SNS: Pravno nasilje Novice Tončeva

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Pravno nasilje Novice Tončeva

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Surdulici ocenio je da je predsednik Skupštine opštine Novica Tončev na sednici pribegao pravnom nasilju i nije dozvolio opoziciji da diskutuje.

U saopštenju SNS-a navodi se da je Ivica Tončev, prilikom rasprave o odborničkim pitanjima, sebi i zameniku predsednika opštine dao neograničeno vreme za diskusiju, prenosi Tanjug.

Njih dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su tokom diskusije "komično i bezuspešno pokušali da relativizuju javno iznesene dokaze o korupciji i bahatom i nezakonitom trošenju novca građana opštine Surdulica", naveo je SNS.

Takođe piše i da su od odbornika opozicije tražili da saslušaju govornike, posle čega će u skladu sa poslovnikom i dobiti reč.

Međutim, navodi se u saopštenju, nakon diskusije zamenika predsednika opštine, Tončev je "odmah proglasio sednicu završenom i praktično pobegao sa mesta predsedavajućeg, ostavljajući u čudu čak i svoje najbliže saradnike, ne održavši svoju reč i svoju zakonsku obavezu po ko zna koji put".

"Ovakvim postupkom predsednika Skupštine opštine Surdulica Novice Tončeva i njegovim napuštanjem i bežanjem sa sednice Skupštine učinjeno je najgrublje nepoštovanje institucije odbornika", smatraju naprednjaci te opštine.

"Shvatajući da je ovakvim činom predsednik Skupštine morao sebi da obezbedi makar nekoliko novogodišnjih minuta koje će moći na miru da emituje na kablovskoj televiziji, ukazujemo predsedniku Skupštine Novici Tončevu da je današnjim sramnim i brutalnim postupkom, koji smo odmah prozreli i ukazali na njega i tokom same sednice i kojim nije dao reč odbornicima Srpske napredne stranke, samo još jednom u nizu javno priznao poraz i politički fijasko", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, odbornici Srpske napredne stranke "nikada neće prestati da ukazuju na sve veći broj zvaničnih dokumenata koje poseduje i koji jasno i nedvosmisleno ukazuju da sistem funkcionisanja opštine Surdulica počiva na zloupotrebama i korupciji koju više niko ne može da sakrije od građana opštine Surdulica".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.