SNS: Pajtić izgovorio neverovatne besmislice

Izvor: Studio B, 28.Feb.2015, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Pajtić izgovorio neverovatne besmislice

Srpska napredna stranka negirala je danas navode lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića.

U SNS-u smatraju da je šef vojvođanskog režima Pajtić, po ko zna koji put, izgovorio neverovatne besmislice ocenjujući da mu je ''jedino bitno kako da sakrije dugove Demokratske stranke, kako da bude što manje na svom poslu, i kako da nastavi da apsolutno ništa ne radi u korist građana Vojvodine, koji ga i danas plaćaju''.

''Ali, naravno, pošto se Bojan Pajtić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nikada ničim nije ozbiljno bavio, a ni danas se ne bavi, on ništa ne razume'', navodi se u saopštenju SNS-a.

Lider demokrata izjavio je ranije danas u Nišu da se od početka godine Vlada Srbije zadužila više od 750 miliona evra, odnosno da se zadužuje 195 evra u sekundi dodajući da su demokrate nudile pomoć i podršku u rešavanju problema

''Ono što je posebno dramatično je činjenica da se Srbija zadužila, odnosno Vlada Srbije, od početka godine do danas, više od 750 miliona evra i kada se uporede zaduživanja od 2000. do 2012. godine kada je zaduživanje bilo svega tri evra u sekundi i zaduživanje od kad je Srpska napredna stranka došla na vlast, da imamo 195 evra u sekundi onda vidimo koliko je besmisleno opravdavanje da se Srbija zadužuje zbog toga da bi se vraćali dugovi iz nekog prethodnog perioda" rekao je Pajtić, a objavljeno je  saopštenju.

Kako je navedeno, Pajtić je prilikom posete Nišu u okviru obeležavanja 25. godine od obnavljanja rada Demokratske stranke rekao i da su oni nudili pomoć i podšku u rešavanju problema jer ''jesu opozicija vladi i to oštra opozicija, ali nisu opozicija Srbiji''.

On tvrdi da je Srbija danas u izuzetno teškom položaju, navodeći da su u januaru za 21 odsto manje plate nego u decembru prošle godine.

''Upozoravali smo vladu da će se dogoditi taj trend da ukoliko se budu smanjivale plate i penzije u javnom sektoru za 10 odsto da će to dovesti do umanjenja primanja u svim sektorima. Dakle i u privatnom, zbog toga što će doći do recesionih procesa, smanjenja prometa u maloprodaji i slabiti privreda'', rekao je Pajtić apelujući na Vladu da ih, kako kaže, još jednom posluša i angažuje njihove stručnjake.

Predsednik Demokratske stranke je rekao i da će od smanjenja plata i penzija u javnom sektoru ušteda biti 350 miliona evra, a da je Srbiju samo jedan propust ministra Lazara Krstića koštao 786 miliona evra i to tako što ''nije konvertovao dug Srbije iz dolara u evro, iako  je bilo potpuno očigledno da će evro u odnosu na dolar slabiti s obzirom na recesiona kretanja, na krizu evrozone i sukobe u Ukrajini.

''Apsolutno je bilo očigledno, ne ekonomistima nego svakom da će evro slabiti u odnosu na dolar. Oni su propustili da to urade i džabe se sada smanjuju plate i penzije jer ušteda ne može biti kada se država ne vodi na jedan ozbiljan i odgovoran način uz znanje koje je neophodno da bi se država vodila'', rekao je Pajtić.

 

 
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.